Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Bibliotheek

JEUGDBOEKENMAAND - VAN 20 tot 31 MAART - THEMA: M/V/X

Je ben wie je bent. Over gender, rolpatronen en stereotypering

M/V/X gaat over: jongens en meisjes. Het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten, maar doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Wie huppelt straks rond in glitterjurken en legerbottines?

M/V/X gaat over: wat kinderboeken zeggen, met en zonder woorden. Is de held altijd een jongen? Hoeveel prentenboekendieren heten 'zij'? Wie past er op de kleintjes? Wie is de baas? Wie knikt en luistert? En wie niet?

M/V/X gaat over: Tiny en Jommeke en andere boeken van weleer. Maar het gaat ook over Matilda en Pippi Langkous en andere weerbarstige types. Het wil weten wat lezen doet terwijl je groeit en uitzoekt hoe de wereld (inclusief jezelf) in elkaar zit.

Kom langs in De Boekerij!

Van 20 tot 31 maart 2017 organiseren we uiteenlopende activiteiten in De Boekerij. Daarom nodigen we de leerlingen van de 2de kleuterklas en het 2de en 4de leerjaar uit om naar De Boekerij te komen. In de Bibliotheek vind je voor elk wat wils: boeken, strips en poëzie, informatief en verhalend, meisjesachtig en met kwajongenskuren, of net omgekeerd? Spring gewoon eens binnen en neem een kijkje in de bib! Meer info en boekentips vind je op www.jeugdboekenmaand.be.

 

EEN KLASBEZOEK AAN DE BOEKERIJ? DA'S KINDERSPEL!

Zit jouw kind in het basisonderwijs in onze gemeente? Of ben je een regelmatige bibliotheekbezoeker? Dan heb je het vast al gemerkt! Wekelijks bezoeken leerlingen in klasverband De Boekerij. Voor de bibliotheek is het onderwijs een belangrijke partner: beide willen we onze kinderen de best mogelijke kansen bieden om hun talenten te ontplooien.

Vanaf dit jaar organiseert de Boekerij in januari 'Bibklassen' om op ontdekkingstocht te gaan in de bib. In maart is het Jeugdboekenmaand en in mei scherpen we de computervaardigheden aan van de alllergrootsten. We willen alle kinderen verrassen met een boeiende activiteit en hen spelenderwijs de bibliotheek laten ontdekken.

NIEUW NIEUWER NIEUWST: GAMES!

Games horen niet thuis in de bib? Dat had je gedacht! In De Boekerij kan je nu ook games uitlenen voor op de Wii U en Playstation 4.

Games zijn voor veel kinderen een heerlijk tijdverdrijf. Bovendien kunnen kinderen er veel van leren. Vanzelfsprekend zijn niet alle games geschikt voor elke leeftijd. Daarom koos de bib voor populaire games die niet al te gewelddadig zijn zoals Minecraft, Fifa, Lego, Just dance en nog veel meer.

Je kan twee games per keer ontlenen, voor een periode van drie weken. De volledige collectie vind je op http://riemst.bibliotheek.be.

 

LEES 1 7

Voor lezertjes van 4 tot 12 jaar

Wat is Lees 1 7?

LEES 1 7 is een leesproject voor jonge lezertjes van 4 tot 12 jaar.

Doe je mee aan Lees 1 7?

  • Vraag je deelnemingsformulier aan de infobalie en lees minstens 5 boeken voorzien van de 'LEES 1 7 sticker'
  • Per gelezen boek vraag je een stempel aan de balie
  • Heb je 5 stempels verzameld, noteer dan de gelezen boeken en jouw 'Mooiste boek' (en fragment) en ontvang een leuke verrassing
  • Het project loopt tot 15 juni
  • Wil je meer weten over Lees 1 7, vraag dan info aan de balie

VERGEET NIET JE TE REGISTREREN OP' MIJN BIBLIOTHEEK'!

Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek!

Vanaf oktober 2015 ging Mijn Bibliotheek van start in De Boekerij. Dat betekent dat je alle bibliotheekdiensten online op één plaats vindt. Wil je verlengen, je gegevens raadplegen, reserveren, ...? Dat kan allemaal via ‘Mijn Bibliotheek’.

 Mijn Bibliotheek is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem met tal van voordelen:

  • verlengen en reserveren van uitgeleende materialen in alle bibliotheken;
  • koppelen van lidmaatschappen van alle gezinsleden aan één profiel; zo kan je in een oogwenk voor heel je gezin verlengen en reserveren;
  • koppelen van lidmaatschappen van verschillende bibliotheken;
  • raadplegen van de online catalogus;
  • uitlenen van digitale prentenboeken (fundels).

 Om gebruik te maken van 'Mijn Bibliotheek' moet je je eerst registreren.

Ga naar http://riemst.bibliotheek.be/, klik op de knop ‘Mijn Bibliotheek’ en klik op start registratie.

 

DE BOEKERIJ OP FACEBOOK

Word fan van De Boekerij en volg alle nieuwtjes op de voet.

Klik op www.facebook.com en bekijk onze pagina.

INLEVERBUS

BUITEN DE OPENINGSTIJDEN

Ook buiten de openingstijden kan je 7 dagen op 7 de klok rond je uitgeleende materialen inleveren in onze INLEVERBUS. Je vindt deze inleverbus aan de straatkant, naast de poort.