Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Culturodroom

De Culturodroom komt naar je toe!

Een ontmoetingsplaats waar jongeren op een laagdrempelige manier kunnen deelnemen aan culturele activiteiten die aansluiten bij hun leefwereld. Dat is de missie van onze Culturodroom! De dienst Jeugd, de dienst Cultuur én de Academie Voeren-Riemst hebben de handen in elkaar gelsagen om de jongeren van Riemst niet alleen cultureel te verwennen, maar ook een platform te geven waar ze hun talenten kunnen ontplooien. De Culturodroom komt ook letterlijk naar je toe! Zo is het de ambitie om culturele activiteiten voor kinderen en jongeren gespreid over alle deelgemeenten te organiseren. 

 

De activiteiten

Starteditie met het St. George Quintet

Op zaterdag 8 april schieten we uit de startblokken met een concert van het St. George Quintet, een jong internationaal strijkersensemble dat in 2016 laureaat werd van Supernova, een wedstrijd in samenwerking met radiozender Klara en De Standaard, die jonge talenten een duwtje in de rug geeft. Klassieke muziek wisselen ze af met hits van The Beatles. Een unieke kans om dit jonge talent aan het werk te zien in de Muzikaalste gemeente van Vlaanderen! Daarom hebben we ze meteen aan het programma van de Culturodroom toegevoegd.

Wil je de starteditie van de Culturodroom niet missen? Zet je dan aanwezig op ons evenement op Facebook (https://www.facebook.com/events/1843433649206767/)! We ontmoeten je graag op zaterdag 8 april, om 20.00 u. in de nieuwe locatie van de Academie in Zichen, Kerkstraat 28. Het beste nieuws houden we voor het laatst: het is volledig gratis en na het concert trakteren we op een leuke receptie! 

Wat kan je nog verwachten?

We willen jullie niet langer in spanning houden, daarom verklappen we alvast wat de Culturodroom nog meer in petto heeft! Hou UitinRiemst in de gaten voor meer informatie over al onze spetterende activiteiten. Kick it!

  • 28 april: Melger Helden
  • 20 mei: Beste Kampvuurmuzikant van Limburg
  • 23 en 24 juni: Drive-in Movie
  • 28 juli: Gluren bij de buren met Bilzen Mysteries
  • 17 tot 19 augustus: Busverbinding Riemst – Pukkelpop  - Riemst
  • 29 september: Riemst Rockt
  • 20 oktober: Axl Peleman & Charel Cambré met ‘De verhalen achter de gitaar’
  • 25 november: Stand-up Comedy avond
  • 3 december: Vuurfestival

 

Ook voor de kids komt de Culturodroom met leuke activiteiten naar je toe. Voorlopig kunnen ze op 17 september deelnemen aan een vertelwandeling en op 22 oktober presenteren Sien Wynants en Aaron Wade het theaterstuk ‘Hoe weet u dat?’. 

Meer informatie

Ben je als (jeugd)vereniging geïnteresseerd om de Culturodroom te verwelkomen bij jou in de buurt? Heb je andere vragen over één van de activiteiten? Neem dan als de bliksem contact op met de dienst Jeugd via jeugd [at] riemst [dot] be – tel. 012 44 03 72.