Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nieuws

Vacature bezoekersonthaal 'De Brug van Vroenhoven'

De dienst Toerisme is op zoek naar toffe, enthousiaste  animatoren (m/v) om tijdens de zomervakantie het onthaal van het Bezoekersonthaal "De Brug van Vroenhoven" te verzorgen! Voel je je aangesproken? Aarzel niet, stel niet uit, maar reageer meteen!

 

 

 

Jij bent:

- minimum 18 jaar

- beschikbaar van vrijdag 7 juli tot en met zondag 10 september (22 dagen tussenin, telkens vrijdag, zaterdag en zondag)

- zelfstandig, communicatief en voorkomend

- administratief onderlegd

 

Wij bieden je:

- een leuke vakantiejob op een fantastische werkplek

- professionele ondersteuning

- een arbeidsovereenkomst met aantrekkelijk uurloon voor +18-jarigen

- een verzekering

 

Stuur je sollicitatiebrief met curriculum vitae voor 15 april 2017 naar:

Het college van burgemeester en schepenen

p/a dienst Toerisme

Maastrichtersteenweg 2b

3770 Riemst

 

Of per mail naar toerisme [at] riemst [dot] be


Monitor Letselongevallen Limburg 2016

Uit de monitor letselongevallen Limburg 2016, een bespreking van de verkeersongevallen met lichamelijk letsel in de provincie Limburg, blijkt dat het aantal letselongevallen in 2016 daalde met 2% ten opzichte van 2015. Het aantal weekendongevallen met lichamelijk letsel steeg wel lichtjes met 1%, maar in totaal gebeurden er 29% minder dodelijke ongevallen dan in 2015.

Op de Limburgse wegen gebeurden er het afgelopen jaar 36 letselongevallen per 10.000 inwoners (vastgesteld door de lokale en federale politie). De zone Bilzen-Hoeselt-Riemst deed het beter dan de Limburgse graad, met 25 letselongevallen per 10.000 inwoners (vastgesteld door de lokale en federale politie).

De gemeente Riemst scoort met minder dan 20 letselongevallen per 10.000 inwoners zeer goed, enkel Ham en Herstappe doen beter. Daarnaast gebeurden er in Riemst in 2016 maar liefst 21 ongevallen minder dan in 2015. Dit is een spectaculaire daling, waardoor Riemst terug op hetzelfde aantal ongevallen zit als in 2014.

Investeren in verkeersveiligheid


Tentoonstelling 'Boter bij de Vis' in Riemst

De problematische voedselsituatie en de creativiteit van de Belgische bevolking staan centraal in de expo ‘Boter bij de Vis. Landbouw, Voeding en Eerste Wereldoorlog’. Deze tentoonstelling reist in 2017 door Haspengouw en houdt naast Borgloon en Gingelom ook halt in Riemst!

Wat schaft de pot? Deze vraag liet de Belgische bevolking gedurende de hele oorlog niet los. Voedsel was schaars en duur, bijna het hele gezinsbudget werd eraan gespendeerd. Tijdens de oorlog was er grote nood aan goede boter en door de schaarste aan vlees was vis het alternatief bij uitstek. Tijdens de tentoonstelling ‘Boter bij de Vis’ ontdek je hoe men tijdens de oorlog omging met de problematische voedselsituatie.

De expo wordt aangevuld met lokale informatie over voeding en landbouw tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hiervoor kreeg Erfgoed Haspengouw de welgekomen hulp van G.O.G.R.I. (Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Riemst).

Tentoonstelling bezoeken?


Actiemaand tegen dikkedarmkanker

Eén op de zeven kankers die in Vlaanderen wordt vastgesteld is dikkedarmkanker. Jaarlijks krijgen meer dan 5.000 mensen de diagnose, ongeveer 1.750 mensen sterven per jaar aan deze ziekte. De preventie en gevolgen van dikkedarmkanker worden in maart overal in de kijker gezet.

Dikkedarmkanker ontwikkelt zich langzaam, het duurt gemiddeld 10 jaar vooraleer een poliep (een uitstulping in de wand van de dikke darm) zich ontwikkelt tot een kwaadaardig gezwel. Hierdoor kan dikkedarmkanker in veel gevallen vroegtijdig of zelfs voor het om kanker gaat, opgespoord worden.

Alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar krijgen om de twee jaar een uitnodiging om aan het bevolkingsonderzoek deel te nemen. Zij krijgen met de post een gratis afnameset om thuis een staal van hun stoelgang te nemen en op te sturen naar het lab. Daar wordt de hoeveelheid bloed in de stoelgang gemeten. Binnen de twee weken ontvangen de deelnemer en zijn (huis)arts het resultaat. Als alles in orde is, ontvangt de deelnemer na twee jaar opnieuw een afnameset. Dit loopt zo verder tot en met het jaar waarin je 74 bent.


Doe mee met Start2Run!

Vanaf dinsdag 28 maart starten de lessen Start2Run opnieuw! In 10 weken tijd leer jij lopen van 0 naar 5 km. De lessen vinden telkens plaats op dinsdag om 19.00 u. aan de Finse Piste bij sporthal Op 't Reeck in Riemst. Voor 10 weken betaal je 12,5 euro. 

Deel jouw ervaringen

Sporten is zoveel leuker in groep. Deel jouw sportervaringen via de sociale media, met hashtag #sportersbelevenmeer#riemst en moedig elkaar zo aan om die sportieve voornemens vol te houden. Wij duimen alvast mee! 

Meer info?

Dienst Sport - tel. 012 44 03 46 - sport [at] riemst [dot] be


Straat.net 2017: opruimactie zwerfvuil op 17, 18 en 19 maart

Genoeg van al dat zwerfvuil langs de straten? Ook in 2017 trekken we weer massaal samen de straat op om onze gemeentelijke wegen en pleinen te bevrijden van al dat zwervend vuil.

Vorig jaar namen 16 groepen deel aan de zwerfvuilactie, waarvan 9 verenigingen en 7 scholen. 528 enthousiaste deelnemers hebben zich toen ingezet om de actie te doen slagen. Maar liefst 293 km werd opgeruimd. In 2017 willen we dit nog beter doen, door nog meer scholen en verenigingen warm te maken om de handen uit de mouwen te steken voor een propere buurt.

Help jij mee?

Wil jij samen met jouw klas, jeugdbeweging, wandelclub, sportclub, seniorenvereniging, … van jouw buurt een betere en aangenamere omgeving maken? En er nog wat aan verdienen ook? Neem dan deel aan de grote Straat.net zwerfvuilactie 2017!  Op 17,18 of 19 maart 2017 pakken we samen het zwerfvuil aan! Inschrijven kan tot 28 februari bij jouw gemeentebestuur via het mailadres annemie [dot] reggers [at] riemst [dot] be.

Wat na de inschrijving?


Week van de vrijwilliger: ontdek het aanbod in Riemst!

Van 4 tot en met 12 maart vieren we de vrijwilligers. Stuk voor stuk mensen die zich onbezoldigd en uit vrije wil inzetten voor een goed doel, of bijspringen bij een vereniging of organisatie.

Riemst heeft een uitgebreid verenigingsleven. Iedereen kent wel iemand die lid is van een carnavalsgroep, een muziekvereniging, een sportclub, een jeugdbeweging of socio-culturele vereniging. Deze verenigingen kunnen elk jaar opnieuw rekenen op de inzet van vrijwilligers, bij hun dagdagelijkse werking of bij grote evenementen. Maar ook buiten de verenigingen zijn vele vrijwilligers actief in Riemst: in het dorpsrestaurant of bij de Minder-Mobielen-Centrale bijvoorbeeld, of bij het opruimen van zwerfvuil. Meestal doen ze dit met veel plezier en voldoening, maar toch mag die inzet niet vanzelfsprekend genomen worden. Daarom roepen wij op om van 4 tot en met 12 maart alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Een welgemeende dankjewel aan iedereen die zich vrijwillig inzet voor onze gemeenschap!

Ondersteuning via workshops


Jeugdboekenmaand van 20 tot 31 maart met thema M/V/X

Je bent wie je bent. Over gender, rolpatronen en stereotypering

M/V/X gaat over: jongens en meisjes. Het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten, maar doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Wie huppelt straks rond in glitterjurken en legerbottines?

M/V/X gaat over: wat kinderboeken zeggen, met en zonder woorden. Is de held echt altijd een jongen? Hoeveel prentenboekendieren heten ‘zij’? Wie past er op de kleintjes? Wie is de baas? Wie knikt en luistert? En wie niet?

M/V/X gaat over: Tiny en Jommeke en andere boeken van weleer. Maar het gaat ook over Matilda en Pippi Langkous en andere weerbarstige types. Het wil weten wat lezen doet terwijl je groeit en uitzoekt hoe de wereld (inclusief jezelf) in elkaar in zit.

Kom langs in De Boekerij!


Heraanleg Bilzerbaan: omleiding vanaf maandag 27 februari

Gratis nummer voor inlichtingen: 0800 29 107

Begin augustus startte de gemeente Lanaken samen met het Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax met de voorbereidende werken voor de heraanleg van de Bilzerbaan (N2). Maandag 27 februari zullen de werken aan de Bilzerbaan zelf starten, waarbij veilige fietspaden, een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuw wegdek aangelegd worden tussen Mopertingen en Veldwezelt. Vanaf die dag wordt ook een omleiding van kracht.

De werken schuiven in 3 etappes op van Veldwezelt richting Mopertingen. Daarbij wordt telkens eerst de noordelijke weghelft (kant even huisnummers) aangepakt en vervolgens de zuidelijke weghelft (kant oneven huisnummers). Zo blijft er steeds één rijstrook beschikbaar voor doorgaand verkeer van Mopertingen richting Veldwezelt. Voor het verkeer richting Bilzen geldt er een omleiding. Tijdens de werken zullen de bewoners en de handelaars steeds bereikbaar zijn via een plaatselijke omleiding. Deze omleidingen zullen van kracht zijn tot november 2017.

Omleiding voor verkeer vanaf maandag 27 februari


Quotum huisvuilzakken 2017 en GFT-sticker 2017

Elk gezin dat op 1 januari 2017 gedomicilieerd is in Riemst betaalt een afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die u kunt afhalen in een van de verschillende afhaalpunten. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2017.

  • 1 persoon: 2 rollen van 22 liter (10 zakken per rol)
  • 2 personen: 2 rollen van 44 liter (10 zakken per rol)
  • 3 personen: 2 rollen van 44 liter en 1 rol van 22 liter (10 zakken per rol)
  • 4 personen of meer: 3 rollen van 44 liter (10 zakken per rol)

 

Vanaf 1 januari 2017 vermindert de hoeveelheid huisvuilzakken voor eenpersoonsgezinnen van 3 rollen van 22 liter naar 2 rollen van 22 liter. De afvalbelasting voor eenpersoonsgezinnen vermindert ook met 6,25 euro. De daling van het bedrag stemt overeen met de kostprijs van een kleine rol huisvuilzakken die u minder ontvangt. Deze beslissing werd genomen na een uitgebreide studie van de gemiddelde afvalproductie van eenpersoonsgezinnen.

Bekijk uw afvalinformatie op mijn.limburg.net


Inhoud syndiceren