Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Jeugdboekenmaand van 20 tot 31 maart met thema M/V/X

Je bent wie je bent. Over gender, rolpatronen en stereotypering

M/V/X gaat over: jongens en meisjes. Het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten, maar doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Wie huppelt straks rond in glitterjurken en legerbottines?

M/V/X gaat over: wat kinderboeken zeggen, met en zonder woorden. Is de held echt altijd een jongen? Hoeveel prentenboekendieren heten ‘zij’? Wie past er op de kleintjes? Wie is de baas? Wie knikt en luistert? En wie niet?

M/V/X gaat over: Tiny en Jommeke en andere boeken van weleer. Maar het gaat ook over Matilda en Pippi Langkous en andere weerbarstige types. Het wil weten wat lezen doet terwijl je groeit en uitzoekt hoe de wereld (inclusief jezelf) in elkaar in zit.

Kom langs in De Boekerij!

Van 20 tot 31 maart 2017 organiseren we uiteenlopende activiteiten in De Boekerij. Daarom nodigen we de leerlingen van de 2de kleuterklas en het 2de en 4de leerjaar uit om naar De Boekerij te komen. In de bibliotheek vind je voor elk wat wils: boeken, strips en poëzie, informatief en verhalend, meisjesachtig en met kwajongenskuren, of net omgekeerd? Spring gewoon eens binnen en neem een kijkje in de bib!

Meer info en boekentips vind je op www.jeugdboekenmaand.be.

 


Comments