Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

School met een hart: doneer bloed en help de scholen van Riemst!

Dagelijks organiseert Rode Kruis-Vlaanderen acties om gekende maar ook nieuwe donoren te motiveren bloed te geven. Want elke dag is er bloed nodig om mensen in nood te helpen, bijvoorbeeld bij een ongeval, een operatie of een bevalling. Wist je trouwens dat maar 3% van de bevolking bloed geeft, terwijl 70% ooit bloed nodig heeft?

De scholen uit Riemst willen helpen! Daarom bundelen ze hun krachten om op zoek te gaan naar maar liefst 350 nieuwe donoren. Dit initiatief wordt gedragen door alle scholen in Riemst, wat het een unieke samenwerking maakt.

Rode Kruis Vlaanderen gaf de scholen drie uitdagingen en met jouw hulp, gaan ze die graag aan!

  1. Ga bij ouders, familie en vrienden op zoek naar kandidaat bloedgevers
  2. Kleur jouw school helemaal rood en kom massaal in het rood gekleed naar school
  3. Zing met alle leerlingen samen het campagnelied

 

Wil jij de scholen helpen? Dat kan door je te registreren als bloeddonor! Registreren als kandidaat donor is eenvoudig: registreer je online via http://bloedinzameling.rodekruis.be/scholenRiemst voor 31 maart 2017.

Het Rode Kruis nodigt iedereen die zich registreerde nadien persoonlijk uit naar de dichtstbijzijnde bloedinzameling. Dankzij onze gezamenlijke inzet kunnen we een belangrijke bijdrage leveren in het dagelijks op peil houden van de bloedvoorraad.

 

 


Comments