Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Nieuws

Aanleg aansluiting nieuwe afrit op E313

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 2 mei op de E313 richting Luik ter hoogte van complex 32 “Tongeren” de aansluiting maken naar de toekomstige afrit voor het verkeer komende van Hasselt en het wegdek lokaal renoveren. Deze werken kaderen binnen de herinrichting van het op- en afrittencomplex en de omliggende zone.


Vorstschade landbouw: dien je schadedossier in

Heb je als landbouwer schade geleden aan teelten ten gevolge van de uitzonderlijke vrieskou in de voorbije periode? Lees dan wat je nu als landbouwer kan ondernemen om de schade vast te stellen (zie aanvraagformulier schadecommissie) en wat je dient te ondernemen wanneer dit erkend wordt als ramp. Gelieve de aanvraag tot het samenroepen van de schadecommissie in te dienen vóór 8 mei 2017.

 

Meer info en aanvraagformulier:

http://www.riemst.be/ondernemersinfo/schadecommissie

 

Contact:

dienst Landbouw

Maastrichtersteenweg 2 b, 3770 Riemst

wouter [dot] debruyn [at] riemst [dot] be

tel. 012 440 334


Loopbaanbegeleiding, iets voor jou?

Wil jij je loopbaan eens onder de loep nemen? Kom dan op woensdag 10 mei van 19.30 u. tot 21.00 u. naar de infoavond en gun je loopbaan een boost.

Je komt er alles te weten over de begeleiding met loopbaancheques van de VDAB. De infoavond is voor iedereen die aan het werk is en bijsturing nodig heeft binnen zijn/haar job, wie aan vernieuwing toe is in zijn of haar job of wie van job wenst te veranderen. Kies jij na deze avond om over te gaan naar deze loopbaanbegeleiding, dan kost je dit slechts 40€ voor 4 uur loopbaanbegeleiding, met loopbaancheques, te bestellen via de VDAB. Jij staat als persoon centraal in dit traject. Waar krijg jij energie van? Waar verlies je energie aan? Wat dient er te veranderen? Hoe kan jij het werk- en privégedeelte binnen je leven beter organiseren?

Praktisch


Riemst plaatst vleermuisvriendelijke hekken aan ingang mergelgroeven Zichen

De gemeente Riemst is gestart met het afsluiten van een aantal ingangen van mergelgroeven in Zichen-Zussen-Bolder. “We sluiten deze toegangen af in het kader van de openbare veiligheid, maar ook om de aanwezige vleermuispopulatie verder te beschermen,” licht burgemeester Mark Vos toe.

Drie ingangen van mergelgroeven rond de Roosburg en de Lacroixberg in Zichen-Zussen-Bolder hebben de afgelopen weken een nieuwe afsluiting gekregen die vleermuisvriendelijk is. Ook andere ingangen worden binnenkort aangepakt.

Mathieu Eycken, schepen van Leefmilieu: “Bijna 40 procent van de getelde overwinterende vleermuizen in Vlaanderen vind je terug in mergelgroeven. Je mag het belang van deze groeven voor deze populatie dus niet onderschatten. Daarom investeren we samen met het Agentschap Natuur en Bos in poorten met een invliegopening voor de vleermuizen. Alle mergelgroeven in Riemst zijn beschermde habitatgebieden en zijn Europees beschermde Natura 2000 gebieden. Via het Agentschap Natuur en Bos ontvangen we een investeringssubsidie die 80 procent van de totale kosten bedraagt.”


Spreekuur Stebo gaat niet door op donderdag 11 mei

Opgelet: wegens een opleiding kan het spreekuur van Stebo niet doorgaan op donderdag 11 mei. 

Meer info? Heidi Castermans - gsm 0471 33 98 30 - heidi [dot] castermans [at] stebo [dot] be

 


Een woning verhuren: waar moet ik op letten?

Een woning verhuren is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Voor je aan zo’n avontuur begint, informeer je je best over je rechten en plichten. Best neem je op voorhand enkele maatregelen, om problemen achteraf te vermijden. Hieronder vind je alvast enkele tips aangaande een woninghuur:

 

 

1. Gegevens van de partijen: Neem in je contract alle gegevens op van zowel de huurder als de verhuurder. Indien er meerdere huurders zijn, laat je best alle huurders de overeenkomst mee ondertekenen.

2. Huurprijs: Bij aanvang van de huurovereenkomst bepaal je zelf de huurprijs. Je kan een concrete datum opnemen tegen wanneer de huurprijs betaald moet zijn.

3. Duur van de overeenkomst: Bepaal op voorhand de duur van de overeenkomst. Je kan een huurovereenkomst aangaan van korte duur (max. 3 jaar), een 9-jarig contract, een huurcontract van langere duur of een huurcontract voor het leven. Je kan geen huurovereenkomst meer aangaan van onbepaalde duur, je zal dus altijd een bepaalde duur moeten vastleggen.


Er zit muziek in de bib!

Luister je graag naar muziek? Wat is jouw mening over een muziekaanbod in de bibliotheek?
Maak je even tijd om de enquête in te vullen en misschien win je één van de CD-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek.
Doe mee en win

 


Hulp bij belastingaangifte

Je belastingbrief zelf invullen is niet zo eenvoudig. Reden te meer om gebruik te maken van de gratis hulp van vier deskundige belastingambtenaren, tijdens de zitdagen in Dienstencentrum De Linde, Paenhuisstraat 11, Riemst.

 

 

De zitdagen vinden plaats van 9.00 u. tot 12.00 u. op:

  • Maandag 29 mei
  • Dinsdag 30 mei
  • Dinsdag 6 juni
  • Woensdag 7 juni.

 

Boek je afspraak tijdig via de dienst Onthaal van het gemeentehuis, tel. 012 44 03 00.

Ben je verhinderd op bovenstaande dagen? Dan kan je de hele maand juni nog terecht in het Financiecentrum in Tongeren, Verbindingsstraat 26, telkens van 9.00 u. tot 15.00 u. 

 


Belangrijk bericht aan vakantiegangers!

Zorgeloos op vakantie? Controleer tijdig of de identiteitsdocumenten van alle leden van je gezin nog (voldoende lang) geldig zijn!

Ontdek de voorwaarden per land op www.diplomatie.be > op reis in het buitenland > reisdocumenten. Ben je niet zeker? Wend je dan gerust tot de dienst Bevolking (bevolking [at] riemst [dot] be - tel. 012 44 03 10). 

Indien je een nieuw identiteitsdocument wilt komen aanvragen, moet je rekening houden met nieuwe, strengere voorwaarden waaraan de pasfoto's moeten voldoen. Deze regels zijn er gekomen omwille van striktere grenscontroles waarbij de foto automatisch vergeleken wordt met de persoon. Meer info vind je op www.fotopaspoort.be

Ontdek de voorwaarden voor foto's op reisdocumenten in deze Matrix: 2016_Matrice_super_light_NL.pdf

 

 


Word lid van ROER, de Riemsterse onroerenderfgoedraad!

In 2016 werd Riemst erkend als onroerenderfgoedgemeente. Binnenkort wordt er ook een gemeentelijke adviesraad opgericht, die het erfgoedbeleid in Riemst mee vorm geeft. Iedereen die in Riemst woont of een aantoonbare band heeft met de gemeente én die zich wil inzetten voor het onroerend erfgoed, kan zich aanmelden. Interesse? Stuur een korte motivatie waarin je relatie tot het plaatselijk onroerend erfgoed duidelijk wordt, vóór 15 mei naar gemeentebestuur [at] riemst [dot] be of schriftelijk naar Gemeentebestuur Riemst, Maastrichtersteenweg 2b, 3770 Riemst. 


Inhoud syndiceren