Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Uitleen & Evenementen

ORGANISATIE OPENBAAR EVENEMENT

Indien u een evenement wenst te organiseren in de gemeente Riemst dan moet u hiervoor een officiële aanvraag indienen.
Dat doet u door het onderstaande aanvraagformulier ingevuld en met de gevraagde documenten te bezorgen aan de dienst Evenementen.

AANVRAAGFORMULIER OPENBARE EVENEMENTEN.pdf


PRIVE VS PUBLIEK

Het gemeentebestuur is enkel bevoegd om een vergunning af te leveren voor een evenement dat georganiseerd wordt op openbaar domein (een plein, een openbare zaal,...), niet voor evenementen die plaatsvinden op privédomein.

  • Private inrichtingen zijn woningen, aanhorigheden, tuinen en in het algemeen alle plaatsen die niet voor het publiek toegankelijk zijn.
  • Openbare inrichtingen, zijn alle inrichtingen, en hun aanhorigheden, die, al dan niet tegen betaling, voor het publiek toegankelijk zijn, ook al is de toegang voor bepaalde categorieën van personen beperkt, zoals privéclubs, winkels, restaurants, drankgelegenheden, sportmanifestaties, fitnessclubs, …

In private inrichtingen kan dus geen norm opgelegd worden. Uiteraard kan je best wel voor het welzijn van je publiek en jezelf hoge geluidsniveaus vermijden. Tevens is het goed als je een privéfeest organiseert om de omwonenden op de hoogte te brengen.
Vanaf het moment er op privédomein muziekactiviteiten georganiseerd worden die, al dan niet tegen betaling, toegankelijk zijn voor het ruime publiek (bijv. andere dan familie of vrienden) gelden dezelfde normen als in openbare inrichtingen.

 

dienst Evenementen
Tongersesteenweg 8
3770 Riemst

evenementen [at] riemst [dot] be
Tel: 012 440 373

Reglementen organisatie openbaar evenement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afvalarme evenementen

Reglementen brandweer

Op de website van de brandweer werd alle regelgeving rond brandveiligheid ivm horeca, rusthuizen, logies, studentenkamers, … verzameld.
U vindt hier alle informatie en documenten.

http://www.brandweerbilzen.be/regelgeving.html