Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

BinckBank Tour 2017

BINCKBANK TOUR 2017

6de ETAPPE OP ZATERDAG 12 AUGUSTUS

De BinckBank Tour is de opvolger van de Eneco Tour, met Binckbank N.V. als nieuwe hoofdsponsor en naamgever. Het onmisbare wielerevenement vindt dit jaar plaats van 7 tot 13 augustus. Op zaterdag 12 augustus mag Riemst opnieuw met trots het startschot geven van de 6de etappe: Riemst-Houffalize. Kom jij ook een kijkje nemen aan De Brug in Vroenhoven?

Achtergrond

De BinckBank Tour is de enige meerdaagse UCI WorldTour wielerwedstrijd in Nederland en België en bij uitstek een koers voor de ‘klassieke’ renner. Alle WorldTour ploegen doen mee aan dit evenement. De wielerronde is uitgegroeid tot een van de grootste terugkerende sportevenementen in België en Nederland. Vele honderdduizenden wielerliefhebbers staan jaarlijks langs het parcours, waarbij de mooiste stukken van onder meer de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race worden aangedaan. Onder de etappe- en eindwinnaars vinden we tal van ronkende namen als Tom Boonen, Tim Wellens, Mark Cavendish, André Greipel, Peter Sagan en Niki Terpstra. Ook dit jaar hebben al heel wat grote namen bevestigd, zoals Tom Dumoulin en wereldkampioen Peter Sagan! 

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de BinckBank Tour? Volg dan zeker hun Facebookpagina 'BinckBank Tour'. 

Etappe 6: van Riemst naar Houffalize

Tijdens de 6de etappe op zaterdag 12 augustus leggen de renners een afstand van 196,6 km af. Omstreeks 11.00 u. geven we het startschot aan De Brug van Vroenhoven. Via de Maastrichtersteenweg en Visésteenweg koersen de renners naar Eben-Emael. Vervolgens keren ze terug naar Riemst. Ze passeren de Grenadiersweg, de Steenstraat, de Statiestraat en kuitenbijter De Muizenberg. Omstreeks 11.30 u. worden de liefhebbers getrakteerd op een passage met spurt aan De Brug in Vroenhoven. Via de Visésteenweg trekken de renners opnieuw naar Eben-Emael, met slotklim in Houffalize. Het volledige parcours van alle etappes is te vinden via http://www.golazo.com/parcours/binckbanktour2017/

Praktisch

Zo’n groot wielerevenement brengt onvermijdelijk enkele verkeersmaatregelen met zich mee. De Brug van Vroenhoven zal tussen de Muizenberg en de Burgemeester Marresbaan afgesloten worden voor alle verkeer vanaf 6.00 u. tot 13.00 u., uitgezonderd voor bezoekers en bewoners. Bovendien zal vanaf 8.00 u. de grensovergang Wolder van en naar Nederland bijkomend afgesloten worden. In de namiddag zullen alle handelaars terug bereikbaar zijn zoals gewoonlijk, de hinder wordt zoveel mogelijk beperkt. Gelieve steeds de aanwijzingen en bevelen van de politie en signaalgevers strikt te willen opvolgen bij de verschillende doortochten van de wedstrijd. Ondervind je de dag zelf toch nog problemen? Neem dan contact op met de politie via tel. 089 366 800. 

Klik hier voor het omleidingsplan. 

 

Doortocht op donderdag 10 augustus

Tijdens etappe 4 Lanaken – Lanaken op donderdag 10 augustus is er ook passage doorheen Riemst. De renners leggen hier een afstand van 154,8 km af, met meerdere lussen doorheen Lanaken. Er vinden twee doortochten plaats in Riemst via de Burgemeester Marresbaan, de Maastrichtersteenweg en de Bilzersteenweg. De eerste doortocht is gepland omstreeks 12.56 u., de tweede om 14.05 u. Deze doortochten duren telkens ongeveer 15 minuten, daarna verlaten de renners Riemst. De hinder in Riemst zal die dag minimaal zijn, er worden geen bruggen of grensovergangen afgesloten.

Opgelet: De vierde etappe van de BinckBank Tour start op het Kerkplein in Lanaken en finisht op de Europalaan. Daarom zal de Europalaan (N78) op donderdag 10 augustus in beide richtingen afgesloten worden voor het verkeer, van 6.00 u. tot 21.30 u. Het verkeer zal in beide richtingen omgeleid worden via Maastricht. Lokaal verkeer zal een plaatselijke omleiding kunnen volgen om Lanaken-centrum te bereiken. Het evenement vindt plaats tijdens de verschuiving van de Noorderbrug in Maastricht. De Noorderbrug is afgesloten van 7 tot 21 augustus. Op donderdag 10 augustus wordt dus ook het verkeer van Lanaken naar Maastricht omgeleid. Deze dag plant u dus best geen trip naar Maastricht. Meer info over de 4de etappe van de BinkBank Tour is te vinden via http://www.lanaken.be/BinckBank_Tour_do_10_augustus

 

 

Doe mee & win een VIP-badge

Wil jij de 6de etappe van de BinckBank Tour van dichtbij meemaken? Doe mee aan onze wedstrijdvraag en win een VIP-badge! Twee winnaars kunnen via de VIP-badge aanschuiven bij de VIP-brunch in Riemst, vervolgens mogen ze met de volgwagen meerijden van Riemst naar Houffalize, daar krijgen ze een Vip-Tour in Café Houffalize. Het belooft een unieke ervaring te worden!

De wedstrijdvraag wordt bekend gemaakt in het informatieblad, dat op 28 juli in de bus valt! 

Hoe kan je deelnemen? Stuur jouw antwoord op de wedstrijdvragen uiterlijk vrijdag 4 augustus via e-mail door naar communicatie [at] riemst [dot] be. Opgelet: vergeet hierbij niet om je naam en telefoonnummer te vermelden, zodat we je persoonlijk kunnen contacteren als je wint! De winnaars worden op maandag 7 augustus bekend gemaakt via de gemeentelijke Facebookpagina.

 

Comments