Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Ironman 2017

Triatlon Ironman Maastricht op zondag 6 augustus

Op zondag 6 augustus vindt één van ’s werelds grootste sportevenementen, de triatlon Ironman voor de derde keer plaats, met start en finish in Maastricht. 

De Ironman is in de jaren zeventig ontstaan op Hawaii. Daar vindt elk jaar het wereldkampioenschap plaatst. Bij een triatlon leggen de deelnemers afstanden af in drie verschillende disciplines: 3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,2 km hardlopen. Het fietsparcours van de Ironman Maastricht voert door vier Limburgse gemeenten, waaronder ook Riemst. De organisatie is in handen van Ironman in samenwerking met de Provincie Nederlands-Limburg en de gemeenten Maastricht, Valkenburg a/d Geul, Eijsden-Margraten en Bilzen. 

Supporter voor Team Riemst!

Dit jaar werd een Team Riemst samengesteld, dat zich zal bewijzen op de Ironman. Onder begeleiding van Mario Appermans hebben Elke Muermans, Larissa Vanherle en William Huls wekenlang getraind om zich klaar te stomen voor de grote dag. Elke zal zwemmen, Larissa is onze loopster en William neemt het fietsparcours voor zijn rekening. Kom jij hen samen met ons aanmoedigen tijdens hun bewonderenswaardige uitdaging?

 

Het parcours

Op basis van de feedback van vorig jaar werd het parcours aangepast. De route loopt hoofdzakelijk over gewestwegen en de trekweg langs het Albertkanaal. 

PARCOURS
RIEMST HEEN: VISESTEENWEG, BILZERSTEENWEG, NAAR BILZEN VIA RIEMSTERWEG
BILZEN: RIEMSTERWEG, RODE KRUISLAAN, AMELSDORP, ROMEINSESTRAAT, SINT-REMIGIUSSTRAAT, SPORTVELDSTRAAT, SCHUTTERIJSTRAAT, WALTWILDERSTRAAT, KROMSTRAAT, LANGSTRAAT, GROENENDAAL, HEIKEN, ZANGERHEISTRAAT, RICHTING RIEMST VIA TREKWEG KANAAL 
RIEMST TERUG: RUILVERKAVELINGSWEG LANGS KANAALSTRAAT, FIETSPAD BRUG VROENHOVEN, MUIZENBERG (fietspad), RICHTING LANAKEN VIA TREKWEG NEERCANNE

 

Praktisch

Naast een grandioos sportspektakel brengt de Ironman voor bewoners en ondernemers een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Wij vragen de nodige aandacht voor onderstaande punten. Gelieve hier rekening mee te houden in uw planning op 6 augustus. Denk aan afspraken, bezoeken, leveringen of feestjes.

  • Op de dag van het evenement zal er geen gemotoriseerd verkeer toegelaten worden op het parcours vanaf 8.00 u. t.e.m. 16.30 u., met uitzondering van de oversteken onder politiebegeleiding.
  • Op verschillende gemeentewegen zal er een parkeerverbod van toepassing zijn vanaf 6.00 u., gezien deze als omleidingswegen gebruikt worden.
  • Doorgaand verkeer op de gewestwegen blijft mogelijk in de richting van Bilzen naar Visé. Dit betekent dat er verkeer toegelaten wordt vanaf het rondpunt van de Riemsterweg in Kleine Spouwen tot aan het rondpunt van de Rue de Campine in Eben-Emael. In de omgekeerde richting zal het verkeer omgeleid worden via de gemeentewegen met verschillende oversteekpunten voor voertuigen op de gewestwegen. Deze punten worden gemarkeerd met oranje omleidingsborden en de politie zal instaan voor een veilige oversteek.
  • Verkeer vanuit Riemst richting Bilzen of Tongeren volgt beter de autosnelweg E313.
  • Verkeer vanuit Riemst richting Voeren volgt de lokale omleiding via Boirs.
  • Bewoners op de straten van het parcours worden gevraagd hun voertuig buiten de wedstrijdzone te parkeren.
  • Op de dag van het evenement wordt er heel wat tijdelijke verkeerssignalisatie bijgeplaatst. Hierbij worden de weggebruikers gevraagd de verkeersregels en de aanwijzingen en bevelen van de politie en signaalgevers strikt op te volgen!
  • Hou er rekening mee dat er ook in Bilzen en Lanaken verkeershinder kan zijn en dat omleidingen van toepassing zullen zijn. 

 

Klik hier voor het volledige plan van het parcours en de omleidingen. 

 

 

Busvervoer De Lijn

Hou er rekening mee dat bepaalde bushaltes afgesloten kunnen zijn. Raadpleeg onderstaande pdf's voor meer informatie over de afgesloten haltes en alternatieve routes.

Lijn 39B

Lijn 45 en 63

Lijn 62 en 20A

Lijn 62 grondgebied Riemst

Meer info? neem contact op met De Lijn via www.delijn.be of tel. 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Tijdelijke fietsbrug

Tijdelijke fietsbruggen Op de Visésteenweg (op de kruising met de Toekomststraat) in Riemst zal vanaf vrijdag 4 augustus een tijdelijke fietsbrug gebouwd worden voor de deelnemers, waarbij er mogelijk lichte verkeershinder zal zijn. Ook hiervoor zullen de nodige omleidingen voorzien worden.

Vragen of meer info?

Voor vragen kan je terecht bij de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst via tel. 089 36 68 00 of evenementen [at] pzbhr [dot] be. Ook de dag zelf, op zondag 6 augustus, zal de politie permanent beschikbaar blijven via dit nummer of via hun Facebookpagina ‘politie Bilzen-Hoeselt-Riemst’.

Wil je op zondag 6 augustus naar Maastricht? Neem dan ook een kijkje op https://www.maastrichtbereikbaar.nl/nl/bezoekers/topdagen-en-evenementen/ironman

 

Wij danken u voor uw medewerking en stellen het op prijs als u de deelnemers van de Ironman Maastricht-Limburg aanmoedigt bij het leveren van hun topprestatie!

Comments