Bezoeken | I.V.M. CORONAVIRUS ALLEEN OP AFSPRAAK

Heerlijk én veelzijdig. Dat is Riemst! Of je nu graag in het verleden duikt, houdt van het mysterieuze of een echte levensgenieter bent: we nemen je graag mee op ontdekkingstocht langs onze verborgen parels!

Belevingscentrum De Brug
Mergelgrotten Kanne
Wijnkasteel Genoels-Elderen

In Riemst kan je je verdiepen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Die begon voor België op 10 mei 1940 aan onze brug in Vroenhoven. Belevingscentrum De Brug brengt het verhaal en de herinnering aan die Tweede Wereldoorlog aan de hand van beklijvende getuigenissen en unieke beelden. Je kan er ook de geheimen van de binnenvaart en het Albertkanaal ontdekken! Twee vliegen in één klap dus.

Het Wijnkasteel Genoels-Elderen kreeg naambekendheid dankzij de VTM-fictiereeks Zuidflank. Met 22 ha wijndomein, waan je je in het zuiden van Frankrijk. Je kan er niet alleen genieten van het leven, maar ook proeven van de rijke wijncultuur die we te danken hebben aan de Romeinen. Of hou je van een pittoresk dorpje met een uniek karakter? Dan mag Kanne niet op je lijstje ontbreken, het witte mergeldorp met zijn mysterieuze mergelgrotten geven Riemst de toepasselijke bijnaam 'het Mergelland van Vlaanderen'.

Maar Riemst kent ook nog andere troeven! Je kan er heerlijk fietsen en wandelen en je laten verrassen door de vele vergezichten. Tot rust komen aan de Waterburcht in Millen of je op sleeptouw laten nemen tijdens een huifkar- of boottocht. Hou je meer van steden, maar wil je toch genieten van de rust? Ook dan zijn wij de ideale uitvalsbasis: Hasselt, Luik, Maastricht en Tongeren liggen verrassend dichtbij.

Ook onze logiesuitbaters zullen je gastvrij ontvangen! Met gemiddeld 23.500 overnachtingen per jaar staan we in de top 5 in Haspengouw. Via aantrekkelijke arrangementen, kan je onze streek naar hartenlust ontdekken. 

Ontdek onze parels, wees welkom en geniet!