De Jambrouwerij

Print

Wil je graag kennismaken met de Jambrouwerij of je eigen confituur maken? Maarten Simonis geeft zijn passie voor het confituur maken aan je door in een rondleiding of workshop. Luister naar zijn verhaal en maak voortaan van al dat lekkere fruit je eigen confituren.

Rondleiding met proevertjes

We laten je graag kennismaken met de Jambrouwerij en het ambacht van confituur maken. In de keuken vertellen we je alles onze werkwijzes en laten we je proeven van verschillen confituren. De rondleiding met proevertjes kost 4,50 euro per persoon. Heb je veel tijd? Dan serveren we ook koffie, thee en gebak.

Workshop

Wat ga je doen? Je gaat zelf aan de slag en leert op een leuke manier de technieken van het jam maken:

  • kleine proeverij van jams
  • inleiding in het conserveren van fruit
  • de rol van suiker in de jam
  • het gebruik van kruiden, specerijen en likeuren in jams
  • de fases van het kookproces
  • het afvullen van de potjes

Tijdens de workshop maak je als groep twee verschillende jams op basis van recepten van de Jambrouwerij. Maarten vertelt over de do’s en don’ts van het confituur maken.

Als de confituren klaar zijn en de potjes afkoelen, kunnen je ervaringen uitgewisseld worden en de potjes worden afgewerkt met etiketten. Je neemt je zelfgemaakte jams mee naar huis.

Locatie

Valmeerstraat 123, 3770 Riemst (Val-Meer)

Open

voor groepen na afspraak 

Duurtijd rondleiding ± 1 uur, workshop ± 2 uren
Prijs

• 300 euro per groep voor de workshop (inclusief proeverij, fruit, ingrediënten, materialen, recepten, zelfgemaakte jams, koffie en thee, max. 12 personen)

• 4,50 per persoon voor de rondleiding met proevertjes

• 9,50 per persoon voor de rondleiding met proevertjes, koffie, thee en gebak

Tip! Proef je zelfgemaakte confituur tijdens een streekproductenlunch of high tea na de workshop bij brasserie De Waterburcht.

color-2