Cultuur

Riemst heeft een rijk verenigingsleven en draagt trots de titel ‘De Muzikaalste gemeente van Vlaanderen’! Of het nu gaat over tradities zoals carnaval of een dorpskermis, heemkunde en erfgoed , kunst of muziek, onze dienst Cultuur helpt je graag op weg.

Maak een afspraak

Erfgoeddag 2024

Zondag 21 april is het Erfgoeddag met als thema "thuis". Je kan dan deelnemen aan leuke activiteiten in Millen. Tijdens een wandeling van 3,5 kilometer ontdek je iconische plekken en historische huizen, zoals het dorpsplein, hoeve de Zwarte Stok, hoeve de Barrier en de Donjon van Eggertingen. Daarnaast houd je halt bij verschillende tussenstops die je wegvoeren naar het "thuis" van vroeger en nu. Je kan de wandeling afleggen met of zonder gids. Voor de begeleide wandeling dien je je in te schrijven. 

Wat valt er te ontdekken tijdens deze boeiende wandeling door Millen?

  • Fototentoonstelling in de Waterburcht
  • Anekdotes over Millen door een geboren en getogen Millenaar
  • Muzikaal intermezzo door Koninklijk zangkoor Val-se-Meer-els in hoeve de Zwarte Stok
  • Workshop Limburgse vlaai bakken met Ann Snellings in hoeve de Zwarte Stok (inschrijven, beperkt aantal plaatsen) 
  • Stand met Limburgse vlaai en Millerse koffie halverwege de wandeling
  • Familiale liedjes van Esther Penninger en haar kinderen onder begeleiding van "Little Murphy" met uitzicht over de prachtige Millerse velden bij hoeve de Barrier

Om 14 uur en om 16 uur vertrekt de wandeling met gids. Wil je deze meevolgen? Schrijf je dan in via cultuur@riemst.be om je aanwezigheid en het aantal personen door te geven. Uiteraard kan je ook op eigen tempo wandelen zonder gids. De tocht start en eindigt bij de Waterburcht. Waar een vlag van Riemst wappert, valt er wat te beleven.

Wil je een heerlijke Limburgse vlaai leren bakken? Schrijf je dan snel in via cultuur@riemst.be, want de plaatsen zijn beperkt.