Vragen over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Multimedia

Onze afdeling Multimedia met meer dan 9.000 cd's, cd-roms, dvd's en luisterboeken is dé trekpleister voor liefhebbers van muziek, computer en film.

Cd's

De cd's zijn onderverdeeld in 10 hoofdrubrieken: populaire muziek, wereldmuziek, jazz, klassiek, filmmuziek-musicals, instrumentale muziek, gelegenheidsmuziek, new age, kinderlliedjes, varia.

Ze zijn alfabetisch gerangschikt op:

  • familienaam van de zanger(es) of uitvoerder bijv. Clapton
  • groepsnaam bijv. Placebo
  • titel bijv. American Beauty, Pocahontas
  • reekstitel bijv. de Prehistorie, de Afrekening
  • genre bijv. Blues
  • Diversen = verzamelcd's

Bij twijfel kan je best onze catalogus raadplegen. Wil je een cd rustig beluisteren voordat je hem mee naar huis neemt? Dat kan op cd-spelers die ter plaatse beschikbaar zijn.

Dvd's

Onze collectie dvd's bevat 'films', met de nadruk op de 'betere' film, informatieve dvd's en muziekdvd's. We beschikken over een ruim aanbod zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

Zebracinema: een mooie collectie van films van dé arthousebioscoop van de provincie vind je in de Boekerij. Het zijn recente kwaliteitsfilms met extra aandacht voor de Europese en de mondiale film én voor het filmdebuut van jonge regisseurs. Je kan de Zebrafilms gemakkelijk herkennen aan het groene label van Zebracinema. Een greep uit de titels: Paradise now, Shrek, Hable con Ella, The Queen, Good Night, and Good Luck, Aanrijding in Moscou enz.

Cd-rom's

De nadruk bij de cd-roms ligt vooral op 'educatie' en 'informatie'.

Cd-roms jeugd

  • Kinderen leren hiermee op een speelse wijze taal en rekenen of kunnen zich verdiepen in geschiedenis of aardrijkskunde
  • De cd-roms zijn voorzien van een leeftijdsaanduiding (van kleuters tot 12 jaar) en van een gekleurd pictogram (ZIZO-aanduiding)

Cd-roms volwassenen

Een ruim gamma van diverse onderwerpen, ingedeeld volgens het ZIZO-systeem, gaande van leren autorijden, computercursussen, quizzen, gezondheid, tuinieren, klussen in huis... tot schilderkunst, taalcursussen, reisgidsen...

Luisterboeken

Luisterboeken zijn gesproken boeken, op één of meerdere cd's. Je kan ze met een cd-speler overal beluisteren: onderweg, in de auto, thuis, in gezelschap, in bed of in bad.

Ze bestaan zowel voor jongeren als volwassenen en zijn verkrijgbaar in verschillende genres: van populaire, spannende en literaire verhalen tot interessante hoorcolleges.

Games

Games horen niet thuis in de bib? Dat had je gedacht! In De Boekerij kan je nu ook games uitlenen voor op de Wii U en Playstation 4.

Games zijn voor veel kinderen een heerlijk tijdverdrijf. Bovendien kunnen kinderen er veel van leren. Vanzelfsprekend zijn niet alle games geschikt voor elke leeftijd. Daarom koos de bib voor populaire games die niet al te gewelddadig zijn zoals Minecraft, Fifa, Lego, Just dance en nog veel meer. Je kan twee games per keer ontlenen, voor een periode van drie weken.

Meer info