BinckBank Tour 2018

op zaterdag 18 augustus mag Riemst opnieuw gastgemeente zijn voor de Binckbank Tour. Voor de zevende keer zal Riemst het decor zijn van de start en een plaatselijke ronde met spurt van een etappe aan de brug. De aankomst van deze rit vindt plaats in Sittard-Geleen. 

Op zaterdag 18 augustus organiseert de gemeente Riemst in samenwerking met Golazo een rit van de BinckBank Tour met als uitvalsbasis de brug van Vroenhoven.

Programma

  • Omstreeks 10.30 u.: aankomst eerste wagens ploegen
  • Omstreeks 12.00 u.: start aan de brug van Vroenhoven
  • Omstreeks 12.30 u.: spurt plaatselijke ronde

Praktisch

De start wordt gegeven rond 12.00 u. boven op de brug van Vroenhoven. Het parcours loopt via de Maastrichtersteenweg, Visésteenweg, Eben-Emael, Grenadiersweg, Steenstraat, Statiestraat, Muizenberg, Maastrichtersteenweg met spurt omstreeks 12.30 u. op de brug in Vroenhoven, om vervolgens via de Visésteenweg Riemst te verlaten en de rit verder te zitten naar de eindmeet in Sittard-Geleen. 

Om de verkeersveiligheid te garanderen, is er in samenspraak met de politie beslist om de brug in Vroenhoven volledig af te sluiten voor al het verkeer van 7.00 u. tot 14.00 u. Aan iedereen wordt gevraagd om langs het parcours de richtlijnen van de seingevers strikt op te volgen. Parkeren in de omgeving is toegestaan (uitgezonderd Maastrichtersteenweg en parkeerverboden). De Maastrichtersteenweg blijft uiteraard bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Onderstaand kan u een omleidingsplan terugvinden.

 

 

Eerste Belgische en Nederlandse namen voor BinckBank Tour bekend

Enkele grote namen uit het Belgische en Nederlandse wielrennen hebben hun deelname aan de BinckBank Tour bevestigd. Tim Wellens, Jens Debusschere, Jasper Stuyven, Boy Van Poppel, Lars Boom, Dylan Groenewegen en Niki Terpstra zullen op maandag 13 augustus in Heerenveen aan de start staan van de enige UCI WorldTour wielerronde van de Lage Landen. Ook ‘halve Belg’ Zdenek Stybar is van de partij.

Met een ritzege en de eindzege in de BinckBank Tour beleefde Tim Wellens in 2014 zijn grote doorbraak als profwielrenner. Een jaar later wist de Limburger opnieuw ritwinst met eindwinst te combineren. Ook vorig jaar griste de kopman van Lotto Soudal een etappezege mee en werd hij tweede in het eindklassement. Het mag duidelijk zijn dat Wellens, die dit jaar de Brabantse Pijl en een rit in de Giro won, ook nu weer tot de topfavorieten gerekend mag worden. Eén van de ploegmaats die Wellens zal bijstaan in de BinckBank Tour wordt Jens Debusschere. De West-Vlaming, de Belgische kampioen van 2014, beschikt over een paar snelle benen en mag dus zelf ook ritwinst ambiëren.

Niki Terpstra won in 2016 de BinckBank Tour en zijn ploegmaat bij Quick Step Floors Zdenek Stybar zegevierde in 2013. De Tsjechische drievoudige ex-wereldkampioen veldrijden, die in het Belgische Essen thuis is, mag zich ook drievoudig ritwinnaar van de BinckBank Tour noemen. Terpstra, die momenteel de Ronde van Frankrijk rijdt, won dit voorjaar na een indrukwekkende solo de Ronde van Vlaanderen. De slotrit van de BinckBank Tour op zondag 19 augustus, met passages over en de Muur en aankomst op de Vesten in Geraardsbergen, is op zijn lijf geschreven. Vorig jaar ging de ritzege in Geraardsbergen naar Jasper Stuyven. De Leuvenaar van Trek, die derde werd in de eindstand, tekent ook dit jaar present, net als zijn ploegmaat Boy Van Poppel.

De vierde ex-eindwinnaar van de BinckBank Tour die zijn deelname al bevestigd heeft, is Lars Boom. De hardrijder uit Vlijmen was de laureaat in 2012 en boekte vorig jaar nog een knappe ritzege in Sittard-Geleen, dit jaar de aankomstplaats van de voorlaatste rit. Met ook Dylan Groenewegen in de rangen staat nu al vast dat LottoNL-Jumbo één van de sterkste blokken in de BinckBank Tour zal worden. De Amsterdamse sprinter, die dit jaar twee sprintzeges op rij boekte in de Tour de France, won twee jaar geleden de openingsrit van de BinckBank Tour in Bolsward… en laat dat toevallig ook dit jaar de aankomstplaats van de eerste etappe zijn.

Meer info op:

www.binckbanktour.com
facebook.com/binckbanktour
twitter.com/binckbanktour
instagram.com/binckbanktour
#binckbanktour

Win twee VIP-arrangementen!

Wil je de 6de rit van dichtbij meemaken? Doe dan mee aan onze wedstrijd en maak kans op een VIP-badge. Twee winnaars mogen deelnemen aan de VIP-brunch in Riemst en aan de VIP-tour in Sittard-Geleen. Ze maken de etappe van dichtbij mee in een wedstrijdwagen, die meerijdt van Riemst naar Sittard-Geleen.

Wedstrijdvraag: De schepen van Sport Christian Bamps rijdt 20 minuten op een hometrainer (zonder tegenwind). Welek afstand (in meter) heeft de schepen afgelegd in die tijd?

Stuur je antwoord uiterlijk 10 augustus door naar communicatie@riemst.be met vermelding van je contactgegevens. De winnaars worden persoonlijk verwittigd en bekend gemaakt op maandag 13 augustus. 

Meer informatie

Contacteer de dienst Sport via tel. 012 44 03 46 of sport@riemst.be.

Klik hier voor meer info over de route, deelnemers, laatste updates,...

Klik hier voor het volledige foto-album van vorig jaar.

BinckBank Tour 2018

Foto-album Binckbank Tour 2018

BinckBank Tour in Lanaken op 17 augustus: hou rekening met verkeersmaatregelen

Op vrijdag 17 augustus is Lanaken de aankomstplaats voor de 5e rit van de BinckBank Tour. Er zijn belangrijke verkeersmaatregelen van kracht. Meest opvallend is de afsluiting van de Europalaan (N78- ring rond Lanaken) voor alle doorgaand verkeer in beide richtingen. Er is een omleiding van kracht via Smeermaas en Maastricht.

De koers komt Lanaken binnen via Veldwezelt omstreeks 15u. Via de gewestwegen op de Bilzerbaan en Kiezelweg zal het peloton eerst richting Gellik afgeleid worden achter de brug van Briegden. Vervolgens komt de koers op een lokaal parcours waar ze – na een eerste doortocht aan de aankomststreep – nog 3 rondjes rijden.

Het doorgaand verkeer dat via Veldwezelt naar Lanaken wil, zal aan de rotonde in Veldwezelt omgeleid worden richting Maastricht. Bestemmingsverkeer tussen de rotonde Veldwezelt en Lanaken kan wel nog door.

De Europalaan (ring rond Lanaken) is de hele dag afgesloten.  Er is een omleiding voorzien. Op de route Zuid-Noord kan men tussen 6.30u en 9.00u via 1 rijstrook nog gebruik maken van de Europalaan. Voor de route Noord-Zuid wordt de Europalaan vanaf 6.30u afgesloten. Volgende omleidingen zijn van kracht:

Route Noord - Zuid
Deze route geldt voor het verkeer komende van Maasmechelen/ Rekem/ Neerharen/ Smeermaas en dat richting Veldwezelt/Tongeren wenst te gaan. In Lanaken wordt het verkeer via de Maaseikersteenweg en Maastricht naar Veldwezelt omgeleid. Er is voorzien in de nodige signalisatie.

Route Zuid- Noord
Deze route geldt voor het verkeer komende van Tongeren/Veldwezelt en dat richting Rekem/Smeermaas/Neerharen/Maasmechelen wenst te gaan. Doorgaand verkeer zal aan de rotonde in Veldwezelt omgeleid worden via Maastricht. Bestemmingsverkeer kan wel nog richting Lanaken (maar uiteraard niet meer via de Europalaan).

In Lanaken zijn er 3 rondes voorzien op het lokale parcours: Europalaan – Pannestraat – Steegstraat – Bremstraat – Bosstraat – Bessemerstraat – Maastrichterweg – Henri Dunantstraat – Waterstraat – Koning Albertlaan. Hier geldt – in bepaalde delen van deze straten – een verbod tot stilstaan en parkeren tussen 12.00u en 18.00u. Deze straten zullen niet bereikbaar zijn tijdens de doortocht van de wedstrijd voor een periode van ongeveer anderhalf uur, vanaf ongeveer 15.00u (in functie van de snelheid waarmee de wedstrijd vordert).

P+R voor bezoekers met auto
Wie met de auto naar Lanaken komt om naar de koers te kijken dient de aparte signalisatie te volgen naar het grote parkeerterrein op het industriegebied. Van hieruit rijdt een gratis pendelbus je tot vlakbij de aankomst.

Bewaakte fietsenstalling voor bezoekers met de fiets
Aan het Cultureel Centrum, op minder dan 150m van de aankomst kan men gratis gebruik maken van een bewaakte fietsenstalling.

Het volledig overzicht van de verkeersmaatregelen en het roadbook kan geraadpleegd worden op www.lanaken.be/binckbank