Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

TV Riemst

Eén beeld zegt vaak meer dan 1.000 woorden. De Gemeente Riemst komt niet alleen in beeld op TV Limburg tijdens Fan van Riemst, maar brengt ook heel wat gemeentelijke activiteiten en evenementen zelf in beeld. 

Leef en beleef Riemstig

Riemst is een heerlijk veelzijdige gemeente die trots is op al haar 13 kerkdorpen. Binnen het concept van ons nieuwe jasje, hebben we een gepaste video voorzien. Want elke plek is uniek op haar manier! En je kan er leven en beleven, op Riemstige wijze.

.

Een creatieve terugblik op 2019 en een charmante nieuwjaarswens voor 2020!

2019 is weer omgevlogen! Het was jaar vol mooie momenten. Een druk jaar ook, waarin we goed werk hebben geleverd en op een constructieve manier hebben samengewerkt. Bedankt aan iedereen die op zijn/haar beurt een steentje heeft bijgedragen. Laten we ook in 2020 van Riemst een schitterende gemeente maken!

.

Fan van Riemst: Riki bestaat 1 jaar!

Riki, onze jeugdmascotte, viert een allereerste verjaardag! Riki bestaat 1 jaar. Waar staat Riki voor? En waar kom je de mascotte tegen? Ontdek het in deze video. De reportage was ook te zien op TV Limburg!

.

De Riemstse groeven uitgelegd in een animatievideo

70 miljoen jaar geleden lag het huidige Riemst onder zee. De kalk in de schelpen van de zeedieren heeft zich miljoenen jaren opgestapeld. Het resultaat? Mergel! Riemst bevat heel wat mergelgroeven. Wat zijn ze juist en wat is hun belang? Ontdek het in deze video! De animatie legt je alles op een leuke en luchtige manier uit. 

De video werd gecreëerd binnen het kader van het onroerenderfgoedrichtplan, ontwikkeld door de gemeente Riemst i.s.m. het Agentschap Onroerend Erfgoed, ANB, IOED Oost en de Werkgroep Groevenonderzoek Riemst, met input van inwoners en experts.

.

Fan van Riemst: Veilig (terug) naar school

Sinds deze week is de school terug begonnen. Het is belangrijk dat de weg naar school een veilige weg is. Fietsstraten dragen daaraan bij. Beleef samen met Sam en Sien hun tocht naar de eerste schooldag!

.

Theater Ozzy presenteert: Luna & Soleya

Met trots presenteert Theater Ozzy het spektakel Luna & Soleya, een unieke mix tussen theater en circus. Het is een schouwspel voor alle leeftijden, en dat op een betoverende locatie: de tuinen van het Wijnkasteel Genoels-Elderen. Bestel je tickets vandaag nog via www.theaterozzy.be.

.

Wandelen en fietsen? Dan moet je in Riemst zijn!

Wie wil wandelen of fietsen is in Riemst op de juiste plek. De rust van de prachtige natuur gecombineerd met de vriendelijke horeca-uitbaters, bezorgen je een instant vakantiegevoel. Ontdek meer via https://www.riemst.be/nl/bezoeken #Riemstliefde

.

Tombola-actie 'Denk, eet, koop lokaal' 2019

Nog tot 9 juni kan je jouw lokale handels- of horecazaak steunen door deel te nemen aan de tombola-actie 'Denk,eet, koop lokaal'. Per aankoop van 5 euro vul je een lotje in en zo maak je kans op felbegeerde prijzen. Verplaats je op een duurzame manier, dan maak je meer kans! Alle winnaars krijgen bovendien een herbruikbare shoppingtas. TV Limburg ging alvast een kijkje nemen bij Pousset Bouwmaterialen en 't Krantenhoekske. 

.

.

.

Jeugdmascotte Riki moedigt kinderen aan bij fitheidstesten

Ook TV Limburg kwam een kijkje nemen op onze fitheidstesten. Tussen 25 maart en 2 april worden alle kinderen van het 2de, 4de en 6de leerjaar getest op vijf motorische vaardigheden en dit gedurende de eerstvolgende zes jaar. Op die manier wordt er voor elk kind een persoonlijk bewegingsprofiel opgesteld. Het doel? Kinderen bewust maken van hun fitheid en aansporen om ook na school aan sport te doen! #Sportersbelevenmeer

.

Toeristische website Riemst ook beschikbaar in Frans, Engels en Duits

De gemeente Riemst ligt in het hart van de Euregio en is dus de perfecte uitvalsbasis voor buitenlandse toeristen om onze streek te verkennen. Om die anderstalige bezoekers nog beter van dienst te zijn, lanceren we onze toeristische website nu ook in het Frans, Engels en Duits. Neem een kijkje op www.toerismeriemst.be en kies jouw voorkeurstaal!

Meer info via: https://www.riemst.be/nl/nieuws/toeristische-website-beschikbaar-frans-e...

.

Nieuwe toeristische gids 2019

Hoera, de nieuwe toeristische gids 2019 is er! We gingen voor een nieuwe look, nog meer op jullie maat én met extra veel #Riemstliefde. Ga jouw exemplaar afhalen aan de balie van de dienst Toerisme.

.

Onthulling spandoek Riemst Vrijwilligt

Tijdens de Week van de Vrijwilliger brachten we onze vrijwilligers en verenigingen samen aan de hand van een speeddate. Ze leerden elkaar op een gezellige manier kennen en deelden tips en ervaringen. Als kers op de taart werd het langverwachte campagnebeeld met eigen Riemstse vrijwilligers onthuld. Een dikke dankjewel aan alle Riemstse vrijwilligers, die zich dag in dag uit inzetten voor anderen!

.

Winterdorp in Riemst

Dit jaar kozen we voor de nieuwjaarsreceptie een nieuw concept: een gezellig winterdorp met standjes bemand door enkele lokale handelszaken. We blikken nog even terug op een geslaagde namiddag! Wat vond jij ervan?

.

Nieuwe Culturodroomkalender

Rara wie stelt jou graag de nieuwe kalender van de Culturodroom voor? Het is Riki! Hij kan niet wachten om jullie te ontmoeten tijdens één van de activiteiten. Ga je leren DJ'en, improviseren, naar de kinderdisco, Riemst Rockt of de vertelwandeling? Schrijf je vandaag nog in via jeugd@riemst.be en neem zeker een kijkje op https://www.riemst.be/nl/jeugd/culturodroom/culturodroom

.

Jaaroverzicht 2018

We blikken graag terug op mooie momenten, leuke evenementen en belangrijke realisaties uit 2018 en lichten tegelijk een tipje van de sluier op over 2019. Wil jij ook klinken op het nieuwe jaar? Je bent vandaag tussen 15.00 u. en 18.00 u. van harte welkom op het Paenhuysplein, voor onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Kleed je warm aan, of laat je verwarmen door de gezellige sfeer! Zien we je daar?

.

Voorstelling fotoboek gemeente Riemst

“Verbeeld onze gemeente Riemst ten voeten uit” vroeg het gemeentebestuur aan fotograaf Tijs Posen. Het resultaat mag gezien worden: een fotoboek met een unieke kijk op onze gemeente in de loop van de seizoenen. Het fotoboek dient als geschenk voor de jubilarissen in onze gemeente, maar ook jij kan de adembenemende beelden bewonderen in een tentoonstelling in de exporuimte van De Boekerij, nog tot 17/01 gratis te bezichtigen!

.

Culturocafé in Riemst

Riemst is een kind- en jeugdvriendelijke gemeente en daar hoort ook een spetterende kalender voor onze Culturodroom bij. Op 23/11 kwam TV Limburg een kijkje nemen op ons Culturocafé, waar we samen met enkele verenigingen nadachten over nieuwe activiteiten voor 2019. Kijk jij al uit naar de nieuwe kalender? Wij alvast wel!

.

Bekendmaking naam mascotte Riemst

Trommelgeroffel...Het is eindelijk zo ver, we maken de naam van onze mascotte bekend. De Jury koos uit maar liefst 90 inzendingen, bedankt voor jullie deelname! Dikke proficiat aan de winnaars Esmée & Liam Herens. Jullie mogen de dienst Jeugd contacteren via jeugd@riemst.be of tel. 012 44 03 72 om jullie prijs in ontvangst te nemen!

.

Stemmen, hoe doe je dat?

Op 14 oktober 2018 gaan we met zijn allen naar de stembus om een nieuwe gemeente- en provincieraad te kiezen. In Riemst doen we dit nog op de traditionele manier, met het rode potlood. Hoe stem je correct? Ontdek het in deze video.

Meer praktische tips en info: https://www.riemst.be/nl/nieuws/stemmen-op-14-oktober-hoe-doe-je-dat?fbc...

.

Wees alert voor asbest!

Asbest. Het woord alleen al geeft veel mensen de kriebels. En dat is niet onterecht. Bovendien bestaat de kans wel degelijk dat ook jouw woning asbest bevat. Zeker als ze ergens tussen 1950 en 2000 werd gebouwd of grondig verbouwd. Maar er is geen reden voor ongerustheid.

Via deze link lees je alles wat je moet weten. En vooral: wat je kan, mag en moét doen: https://www.riemst.be/nl/nieuws/wees-alert-voor-asbest.

.

Opendeurdag Huis van het Kind

Zondag 30 september was het dubbel feest: het Huis van het Kind zette de deuren open en we vierden ons label van kindvriendelijke gemeente. Een leuke, leerrijke dag voor jong en oud!

.

Trudojansplein in Zussen vernieuwd

Afgelopen vrijdag werd het vernieuwde Trudojansplein in Zussen officieel geopend. Ook het nieuwe toeristische bord met heel wat boeiende informatie over het dorp en de 4.000 stappen-route werden onthuld.

.

Terug naar school

De eerste maandag van september, dat betekent: terug naar school! Bij GBS De Klinker was de eerste schooldag alvast een groot succes. Herenigd met hun vriendjes en vriendinnetjes of kennisgemaakt met nieuwe klasgenootjes, was het voor de leerlingen een dag boordevol plezier en ontdekking. Wij wensen alvast alle kinderen en jongeren uit Riemst een prettig schooljaar!

.

Plezier op het speelplein

De eerste vakantiemaand zit er op, maar het plezier op het speelplein gaat ongestoord verder!

.

Open Logiesdag

Riemst heeft heel wat te bieden! Kom jij nu zondag 24 juni een kijkje nemen op de Open Logiesdag? Tussen 14.00 u. en 17.00 u. ben je welkom in één van de deelnemende logies! Anne Coenegrachts en Miek Bruggen gingen al op ontdekking met TV Limburg in Vakantiewoning Susserdel en Bed & Breakfast 4 Seasons en zagen dat het goed was!

.

Riemst krijgt erkenning als kindvriendelijke gemeente

Samen met acht andere Vlaamse steden en gemeenten mag Riemst zich de volgende 6 jaar kindvriendelijke gemeente noemen. Deze namiddag reikte minister van Jeugd Sven Gatz voor de derde maal de labels ‘kindvriendelijke steden en gemeenten’ uit. Het label kent zijn oorsprong in de internationale Child Friendly Cities beweging, gestart vanuit de VN en UNICEF. Het lauwert steden en gemeenten die het internationale kinderrechtenverdrag actief toepassen in alle beleidsdomeinen die invloed hebben op kinderen en jongeren.

.

Fan van Riemst: tablets in onderwijs

De gemeente kocht 200 tablets aan voor het basis- en kleuteronderwijs in Riemst en dat zowel voor het gemeentelijk als het vrij onderwijs. Gisteren zag je in Fan van Limburg op TV Limburg wat de leerlingen en leerkrachten daar zelf van vinden.

.

Zomeractiviteitengids 2018

De Zomeractiviteitengids 2018 is er! Vanaf vrijdag 1 juni kan je inschrijven voor onze knotsgekke activiteiten: sportkampen, Grabbelpas, SWAP, speelplein, kinderopvang en het extern aanbod. De Zomeractiviteitengids is verkrijgbaar aan alle gemeentelijke balies. Ontdek onze handige kalender en plan de zomer van je leven!
Meer info via: https://www.riemst.be/nl/jeugd/actief/actief/vakantieaanbod?fbclid=IwAR3...

.

Denk, eet, koop lokaal 2018

De tombola-actie 'Denk, eet, koop lokaal' is terug! Nog tot 17 juni kan je door lokaal te kopen of consumeren mooie prijzen winnen. TV Limburg ging in Fan van Riemst een kijkje nemen bij Jana Schoonheidsinstituut Naturelle Duchateau en Jackers Robert Bouw.

.

Sportkamp Pasen

Ben jij al ingeschreven voor de sportkampen tijdens de paasvakantie? Doe het voor vrijdag 30 maart, want sporters beleven meer!

.

Huldiging ereburger Freddy Loix

Gisteren werd onze kersverse ereburger Freddy Loix op gepaste wijze gehuldigd tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Voor deze gelegenheid maakten we een leuke verrassingsvideo. Hierbij kregen we de hulp van enkele bekenden van Freddy.

.

Jaaroverzicht 2017

Tijdens een nieuwjaarsreceptie kijken we niet alleen naar de toekomst, maar blikken we ook graag terug op het afgelopen jaar. Kijk je mee naar de video van 2017? Bedankt dat je er bij was, bedankt om van Riemst zo'n mooie gemeente te maken! 

.

Sporters beleven meer

Deel jij ook in 2018 je sportieve avonturen met ons? Post je foto's met #Sportbelevenmeer #Riemst en toon hoeveel er als sporter te beleven valt in Riemst!

.

Mountainbikeroute Sint-Pietersberg

De Sint-Pietersberg-mountainbikeroute werd vanmiddag officieel geopend. De nieuwe MTB-route (rode lus) kan je nu aanvatten op de startplaats in Kanne of vanaf de Brug van Vroenhoven.

.

Welzijnscampus Eyckendael

Gisteren zag je op TV Limburg dat er druk gewerkt wordt aan de uitbouw van de Welzijnscampus. Afgelopen maand maakten al heel wat bewoners hun intrede in één van de 11 seniorenwoningen van Woonzo. De welzijnscampus is een uniek project. De combinatie van zorgverlening, dienstenaanbod, wonen, werken en ontspannen zal ervoor zorgen dat de welzijnscampus een levendige ontmoetingsplek wordt voor jong en oud.

.

Hoe omgaan met vuurwerk

Heb jij ook al gedacht aan stil vuurwerk voor tijdens de feestdagen? Je huisdieren zullen je dankbaar zijn!
Meer info via: https://www.riemst.be/nl/nieuws/hoe-omgaan-met-vuurwerk-tijdens-de-feest...

.

Timelapse brug in Kanne

Kijk eens hoe mooi de brug van Kanne in een timelapse is! Met dank aan Lieve Molenaers voor de beelden.

.

Fan van Riemst: verkeersveiligheid

Bram en Gijs gaan elke dag met de fiets naar school. Gisteren vertelden ze in Fan van Riemst op TV Limburg hoe ze dat op een veilige manier doen. Uit de Monitor Letselongevallen 2016 blijkt dat Riemst het
met minder dan 20 letselongevallen per 10.000 inwoners zeer goed doet. Omdat elk ongeval er één te veel is, blijft de gemeente inzetten op verkeersveiligheid en veilige schoolomgevingen!

.

Grotchampignons in de mergelgrotten in Kanne

Wist je dat Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de Riemstse grotchampignon erkend heeft tot Vlaams streekproduct? Op 19 november krijg je gekoppeld aan leuke activiteiten zelf de kans om de streekproducten van Riemst te ontdekken. Schrijf je voor 15 november in via toerisme@riemst.be of tel. 012 44 03 75. 

.

Fan van Riemst: stoppen met roken

Ben jij net als John van plan om de sigaret voor altijd uit te laten? Kom dan naar de vrijblijvende infoavond van de cursus ‘Stoppen met roken’ op 6 november in Dienstencentrum De Linde. John deelde vorig jaar zijn ervaringen in Fan van Riemst op TV Limburg en is nog steeds gestopt met roken! Inschrijven voor de cursus kan tot 31 oktober.

.

Actieplan 2020

Heb jij ons digitaal magazine al ontdekt? Aan de hand van tekst, beeld en video tonen we je de stand van zaken in huidige projecten, onze realisaties en projecten in de pijplijn.

.

BinckBank Tour in Riemst

Op zaterdag 12 augustus ging de zesde etappe van de BinckBank Tour van start in Riemst, aan de brug in Vroenhoven. Het gemeentebestuur huldigde er inwoner en Nederlands profrenner Tom Dumoulin voor zijn eindoverwinning in de Giro. De rit naar Houffalize werd gewonnen door Truienaar Tim Wellens, Tom Dumoulin pakte er de leiderstrui, die hij ook na de laatste rit wist te behouden.

.

Vakantievrienden

Begin augustus kon je deze leuke zomerreportage over onze gemeente zien op de regionale zenders TVL, AVS en ATV in Vakantievrienden.

.

Imagocampagne gemeente Riemst

Dit is Riemst! 

.

Wereld Muziek Concours Kerkrade

Riemst laat van zich horen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade! 5 muziekverenigingen uit onze gemeente zullen zich meten met de beste fanfares, harmonies en drumbands uit de wereld. TV Riemst ging mee op pad!

.

.

.

.

.

.

Fan van Riemst: herinrichting De Molenbeemd

Natuurgebied De Molenbeemd in Membruggen werd heringericht, veel dank aan de vrijwilligers van de vzw Orchis!

.

Fan van Riemst: Denk, Eet, Koop Lokaal

Denk, Eet, Koop Lokaal in Riemst! Nog tot en met 11 juni kan je meedoen aan onze tombola, per aankoopschijf van 5 euro krijg je een tombolabiljet bij de deelnemende handelaars.

.

10 en 11 mei-herdenking Vroenhoven

Op 10 mei 1940 begon voor België de Tweede Wereldoorlog aan de brug in Vroenhoven. De strijd, die enkele dagen duurde, eiste een grote tol. 1740 mensen kwamen om het leven: militairen, maar ook veel burgers.

.

Groeven krijgen vleermuisvriendelijke hekken

De gemeente Riemst is gestart met het afsluiten van een aantal ingangen van mergelgroeven in Zichen-Zussen-Bolder. “We sluiten deze toegangen af in het kader van de openbare veiligheid, maar ook om de aanwezige vleermuispopulatie verder te beschermen,” licht burgemeester Mark Vos toe.

.

Buitenspeeldag

Op woensdag 21 april werd het sport- en speelterrein door de dienst Jeugd en Sport helemaal omgevormd tot een attractiepark voor de jaarlijkse Buitenspeeldag. 

.

Nieuwe Kringwinkel in Riemst

Je vindt de nieuwe Kringwinkel pal naast het recyclagepark op KMO-zone Op 't Reeck. Elf enthousiaste medewerkers staan voor je klaar. Wist je dat het gebouw is opgetrokken uit herbruikbare materialen? Een uniek en energieneutraal concept, en dat in Riemst!

.

Nieuw informatieblad 3770

Heb je net als Urmila Vanweert onze gloednieuwe 3770 in de brievenbus gevonden? Maar voor het daar ligt, heeft het informatieblad al een hele weg afgelegd! We tonen je die weg voor één keer achterstevoren! Met dank aan bpost en drukkerij Pietermans.

.

Fan van Riemst: Gouwgoed

Erfgoed op een originele manier tot leven wekken in de klas, dat is Gouwgoed! De leerlingen van het 4de leerjaar van GBS De Klinker kennen nu de geschiedenis van de fiets dankzij erfgoedbemiddelaar Guy Plevoets.

.

Start2Run

Start2Run schoot op 29 maart uit de startblokken op de Finse piste in Riemst! We wensen de deelnemers veel succes en sportplezier. Sport jij ook? Deel dan je belevenissen met de hashtags #sportersbelevenmeer #Riemst! En dat meer, was het leuke gezelschap en de mooie zonsondergang!

.

Nieuwjaarsreceptie bevolking

De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Mark Vos gemist? Geen nood! U kan ze hier verkort herbekijken!

.