Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Energiebesparend renoveren? Dat doe je niet alleen!

Er zijn tal van mogelijkheden om je te laten adviseren en ondersteunen tijdens een renovatieproject. Wij geven je een handig overzicht van alle mogelijkheden! Interesse? Kom op maandag 23 oktober naar onze infoavond!

Planadvies bij (ver)nieuwbouw (Dubo)

Ontvang gratis advies op kantoor, op basis van je voorontwerpplannen.

Quickscan (Dubo)

Bij een quickscan ontvang je gratis advies op kantoor, telefonisch of per mail over een specifiek thema.

Huisdokterbezoek (Dubo)

Ga je grondig renoveren en plan je minimaal drie maatregelen om je huis energetisch te verbeteren? Maak dan een afspraak met de Huisdokter. Zo ontvang je gratis advies aan huis, op maat van je verbouwing, zowel op technisch als financieel vlak. Dankzij een subsidie van de gemeente worden de adviezen voor de eerste tien aanvragen gebundeld in een renovatierapport voor slechts 25 euro. Vanaf de elfde persoon dient het volledige bedrag van 75 euro betaald te worden.

Technisch advies van Stebo

Heb je een kleinschalige renovatie gepland van minder dan drie maatregelen, dan raden we een technisch advies en huisbezoek van Stebo aan. Dit wordt gratis aangeboden. Maak een afspraak met Frouwke Bormans voor advies aan huis. U kan haar bereiken via e-mail: frouwke.bormans@stebo.be of telefonisch op tel. 012 67 27 23 en gsm 0473 42 01 88

Woonloket van Stebo

Elke donderdag van 15.00 u. tot 17.00 u. is er een spreekuur voorzien op het gemeentehuis, Maastrichtersteenweg 2b, Riemst. Je kan bij het woonloket terecht voor alle informatie over de bestaande premies.

Burenpremie (Infrax)

Bij een collectief renovatieproject (minstens 10 woningen) kan er een beroep gedaan worden op een BENOvatiecoach, die door Infrax gesubsidieerd wordt. Door de collectieve aanpak en begeleiding van de BENOvatiecoach verlopen de werken vlotter, kwaliteitsvoller en goedkoper!

Energiescan (Infrax)

Tijdens een energiescan kijkt een adviseur hoe je met je woning omgaat. Samen wordt gekeken naar mogelijkheden om energie te besparen. Je ontvangt een verslag met energietips en verdere besparingsmogelijkheden. Deze actie is gratis en enkel voor sociale doelgroepen.

Duwolimpluslening (Stebo)

Voor de financiering van je energierenovatie kan je beroep doen op Duwolim. Dit is een lening van maximum 40.000 euro aan een rentevoet van 2%, zonder extra kosten. Voor inwoners met een laag inkomen is de lening zelfs renteloos.

Infoavond op maandag 23 oktober!

Op maandag 23 oktober ben je van harte welkom op onze infoavond, om 20.00 u. in de Raadszaal van het gemeentehuis, Maastrichtersteenweg 2b, Riemst. Je ontvangt bovendien een leuk gadget!

Gelieve in te schrijven vóór vrijdag 20 oktober via klimaat@riemst.be – tel. 012 44 03 34.