Kom mee speeddaten op 25/02 tijdens de week van de vrijwilliger

Tijdens de Week van de Vrijwilliger zetten we onze eigen Riemstse vrijwilligers in de bloemetjes. Dit jaar geven we hen de kans om ideeën en ervaringen uit te wisselen met andere vrijwilligers én verenigingen, tijdens een speeddate event in Zaal ’t Paenhuys. Heb jij ook interesse in vrijwilligerswerk? Kom zeker langs! We onthullen bovendien het langverwachte campagnebeeld, met onze eigen vrijwilligers als ambassadeurs.

Riemst vrijwilligt, jij toch ook?

Een aparte plek voor verenigingen en vrijwilligers op onze gemeentelijk website, dat is de opzet van ons Vrijwilligersplatform www.riemstvrijwilligt.be. We werken hiervoor samen met het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, het expertisecentrum rond alle regelgeving over vrijwilligerswerk.

Kom mee speeddaten!

Op maandag 25 februari zijn alle (potentiële) vrijwilligers en verenigingen uit Riemst vanaf 19.30 u. welkom om gezellig samen te komen en ideeën en ervaringen uit te wisselen in Zaal ‘t Paenhuys. Misschien leer je wel handige tips om de vrijwilligerswerking binnen je vereniging te verbeteren? Of vind je nieuwe leden en vrijwilligers?

Heb jij zelf interesse in vrijwilligerswerk, maar weet je niet waar te beginnen? Maak kennis met andere vrijwilligers en verenigingen en laat je inspireren!

Inschrijven voor dit speeddate event is verplicht, stuur vóór 15 februari een mailtje naar communicatie@riemst.be met vermelding van: je naam, ben je reeds vrijwilliger, een potentiële vrijwilliger of lid van een vereniging (+ naam van je vereniging).

Onthulling campagnebeeld: bedankt aan onze vrijwilligers en ambassadeurs

Riemst staat of valt met haar vrijwilligers. Hun enthousiasme maakt dat verenigingen blijven bestaan, dat we bruisende evenementen kunnen organiseren en dat anderen die nood hebben aan hulp of gezelschap, ondersteund worden. We zijn onze Riemstse vrijwilligers dan ook enorm dankbaar voor hun inzet en toewijding. Vrijwilligers geven uit vrije wil, onbetaald een stuk van hun tijd aan een organisatie. Het zijn die vrijwilligers en organisaties die we op weg willen helpen en met elkaar willen verbinden.

Tijdens het Vrijwilligersfeest kregen alle vrijwilligers de kans om te tonen hoe trots ze zijn op hun werk, door te poseren voor de fotograaf. Hun enthousiaste glimlachen werden verwerkt tot een inspirerend campagnebeeld, dat we op de dag van de speeddate zullen onthullen!

Hopelijk kunnen onze ambassadeurs velen overtuigen om vrijwilligerswerk te overwegen. Je krijgt er immers veel voor terug: een leuke manier van tijdverdrijf, kennismaken met nieuwe vrienden en vaardigheden én enorm veel dankbaarheid.