Nieuwjaarsreceptie op zondag 20 januari

Op zondag 20 januari bent u van harte welkom om het nieuwe jaar in te zetten, vanaf 15.00 u. aan Zaal ’t Paenhuys. Dit jaar kiezen we voor een nieuw concept: een winters dorp met eet- en drankstandjes in openlucht. Kleed je warm aan, of laat je verwarmen door de gezellige sfeer!

Riemst in cijfers

Een nieuw jaar betekent automatisch dat we stilstaan bij wat er het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Ook de inwoners van Riemst hebben niet stilgezeten!

In 2018 telde onze gemeente 16.733 inwoners, waarvan 793 nieuwelingen. 701 mensen verlieten Riemst in ruil voor een andere woonplaats. 118 kindjes werden verwelkomd en in droefheid namen we afscheid van 142 personen (waaronder ook niet-Riemstenaren, woonachtig in één van onze rusthuizen). Er vonden 58 huwelijken plaats, 27 paren gingen in 2018 uit elkaar.

Deze cijfers tonen aan dat Riemst een gemeente in beweging is. Een gemeente die niet stilstaat en waarin er veel gebeurt. In 2019 blijven we ons, met een nieuw bestuur, inzetten om voor al onze inwoners een fijne gemeente met optimale dienstverlening te realiseren.

Een nieuw bestuur

In 2019 staan we met een nieuw gemeentebestuur voor u klaar om met evenveel enthousiasme verder te bouw aan een mooi Riemst waar het aangenaam is om te leven, wonen en werken. Het nieuwe jaar brengt ook enkele uitdagingen met zich mee, denk maar aan de integratie van het gemeentebestuur met het OCMW. Op 3 januari vindt de installatievergadering plaats en wordt het nieuwe bestuur officieel voorgesteld. We willen de uittredende raadsleden en schepenen alvast van harte bedanken voor hun jarenlange inzet voor onze gemeente en inwoners en wensen de nieuwkomers veel succes.

Wat brengt 2019?

We blijven werken aan de uitbouw van ons pleinen- en stoepenplan en zetten extra in op de veiligheid van onze schoolomgevingen. Ook zwerfvuil pakken we kordaat aan met een doelgericht actieplan. We blijven ons uniek mergelerfgoed promoten en openen een paalkampeerplaats in Genoelselderen. Verder is het onze missie om alle kinderen aan het sporten te krijgen, via allerhande initiatieven en nieuwe activiteiten. Onze nieuwe jeugdmascotte RIKI staat te popelen om hierbij te helpen. De Culturodroom pakt uit met een nieuwe kalender, we bouwen ons vrijwilligersplatform uit en zetten de werking van Zaal ’t Paenhuys verder. Hiermee samenhangend zal site Eyckendael verder heringericht worden en starten de eerste tuiniers in samentuin Warmoes. De bestaande thema’s zoals duurzaamheid, onderwijs, groenonderhoud, inbraakpreventie en ontwikkelingssamenwerking blijven centraal staan. Ook heel wat evenementen zoals de proevertjestocht, de TVL-vertellingen, de buitenspeeldag, de verwendag,… staan op het programma.

Kortom: we blijven werken aan een heerlijk, veelzijdig Riemst!