Vragen over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Nieuwsbericht: ga op wandel in Riemst.

Ga je graag op wandel met je bubbel? Zet Riemst dan zeker op je lijstje van mooie wandelingen. Zo kom je de natuur, WO-geschiedenis en mooie dorpen op je pad tegen. Deze bewegwijzerde wandelingen kan je terugvinden via RoutYou. 

Wandel met je bubbel in Riemst.

Tijdens deze donkere periode is gezondheid het middelpunt geworden in ons leven. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de natuur het beste medicijn is voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Daarom is Riemst perfect voor een leuke wandeling in de natuur. Wandelen in de mooie natuur verlaagt je hartslag en bloeddruk, het vermindert stress en het boost je immuunsysteem. 

Hier ontdek je mooie dorps- en natuurwandelingen. Speciaal voor jou heeft de dienst Toerisme Riemst de mooiste wandelroutes via RouteYou uitgestippeld.

Wat is RouteYou? Dit is een website waar je online toegang kan krijgen tot wandelroutes. Je kan ook de RouteYou-app downloaden op je smartphone. Deze app begeleidt je en helpt je op weg met prachtige wandelingen en verborgen parels. 

Ontdek onze routes via RouteYou en zet jezelf op weg naar een goede gezondheid. Bovendien wandel je langs prachtige natuurgebieden en ontdek je de verborgen schoonheden van Riemst. 

Meer info over deze wandelingen vind je terug op de website van gemeente Riemst. 

Wandelroutes via RouteYou

Geocaching met het gezin

Geocaching is een wereldwijd spel, waarbij je gebruik maakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde schat of “cache” te gaan zoeken. Mede-cachers verstoppen op hun beurt een kist, doosje of enkel een mini-capsule met daarin een logboek en enkele ruilspulletjes, waarbij andere geocachers die doos weer gaan opzoeken. Het bekendmaken van de locatie van de caches gebeurt meestal via internet.
Het brengt je dus op de mooiste plekjes in je eigen stad, je vakantieplek, eender waar ter wereld. Zeker een aanrader om met kinderen de buitenlucht op te snuiven op een actieve manier!
In Riemst liggen méér dan 50 schatten verborgen waaronder 48 mysteriecaches die samen het universele geocachelogo vormen. Deze mysteriecaches vormen de Art In Riemst (A.I.R) reeks die start bij GC5WQPZ. Andere schatten liggen verborgen in de buurt van interessante plekken, bv. bij de Brug van Vroenhoven, de landmark van het Iers Kruis en het Woon- en zorgcentrum Eykendaal.

Begin je schattenjacht in drie stappen:

Maak een account via de website of met de Geocaching-app om de kaart met alle geocaches bij jou in de buurt te bekijken.
Gebruik de app om naar een geocache in de buurt te navigeren. Vergeet niet een pen mee te nemen!
Eenmaal gevonden kan je het logboek voorzien van jouw naam en datum. Verstop daarna de geocache precies zoals je hem gevonden hebt. Vergeet niet je ervaringen online te delen. 

Ga jij dit avontuur aan met jouw gezin? Vergeet het niet te delen met onze sociale media. Gemeente Riemst is benieuwd naar jullie vondst(en). 

Succes!