Ontdek de streekproducten van Riemst op 19 november

Riemst heeft heel wat te bieden, zowel op culinair als op recreatief vlak. Gekoppeld aan leuke activiteiten krijg je zondag 19 november de kans om onze streekproducten te ontdekken. Je bent van harte welkom! 

Rondleiding in de grotten

Jarenlange mergelontginning heeft voor een bijzonder ondergronds doolhof gezorgd: de mergelgrotten. Schrijf je in voor deze unieke rondleiding waarbij je uitleg krijgt over het ontstaan van de grotten en ontdek daarbij alles over de geschiedenis van de champignon.

Voor de kookliefhebbers is er een heuse showcooking-activiteit. Bekijk hoe de kok van dienst verschillende ingrediënten omtovert tot een heerlijk gerecht op basis van onze grotchampignon. Uiteraard is proeven toegestaan! Daarbij kan je genieten van nog drie extra proevertjes: kies voor een lekkere champignonsoep, een toast met grotchampignons of een heerlijk stuk rijstevlaai. Voor ieder wat wils!

Ook voor de kinderen is er een leuke activiteit voorzien. Zij kunnen als echte onderzoekers fossielen zoeken in hun eigen stukje mergel. Spannend!

De rondleidingen starten om 11.00 u., 14.00 u., 15.00 u. en 16.00 u.. Een bezoek aan de grotten met proevertjes kost 12 euro. Inwoners van Riemst betalen slechts 6,50 euro op vertoon van hun ID-kaart.

Inschrijven is verplicht via toerisme@riemst.be of tel. 012 44 03 75. Wil je last-minute nog inschrijven? Dat kan tot zaterdagavond 18/11 (uiterlijk 21 uur) via het nummer 0479 44 74 46 (Clementine Cransen).

Prachtige herfstwandeling

Om 11.00 u. en 14.00 u. vertrekt er een gids die je mee op wandel neemt naar de Tiendeberg en de Sint-Pietersberg. Sluit je hier zeker bij aan als je dit unieke gebied met pittoreske dorpjes, forten en kastelen, tal van waterlopen en een uitzonderlijke natuur wilt leren kennen. De wandeling is ongeveer 5 km lang en deelname aan de wandeling kost 2,5 euro per persoon.

Unieke huifkartocht

Tussendoor kan je deelnemen aan een unieke huifkartocht. Belgische trekpaarden brengen je doorheen Kanne. Deelname aan de tocht kost 2,5 euro per persoon.

Meer info?

Dienst Toerisme – toerisme@riemst.be – tel. 012 44 03 75.