Open Monumentendag 8/09

De 31ste editie van de Open Monumentendag staat in het teken van ‘kunst en entertainment’. Onze uitvalsbasis is dit jaar de welbekende Brug van Vroenhoven.

Pop-uptentoonstelling

Je kan er een pop-uptentoonstelling bijwonen over de vele conflicten die in Zuid-Limburg plaatsvonden en zelfs enkele archeologische vondsten van verschillende metaaldetectie-amateurs ontdekken. Ook krijg je voor het eerst de kans om vondsten uit een recente WOII-opgraving te bekijken.

Ook voor kunstliefhebbers

Laat je op sleeptouw nemen door onze gids, die je meeneemt naar het dorp en de kunstbronsgieterij van Marco Hornstra. Marco geeft daarbij uitleg over het kunstbronsgieten en je mag zijn atelier bezoeken. Tussendoor vertelt een gids boeiend over het dorp, de aanleg van het kanaal en de gebeurtenissen rond 10 mei 1940, het begin van WO II. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus schrijf vooraf in via tim@ioedoost.be met uitdrukkelijke vermelding van je naam en het aantal personen.

Bezoek groeve De Keel

Een honderdtal bezoekers mogen uitzonderlijk groeve De Keel bezoeken. De beheerder van de groeve neemt je ondergronds mee en vertelt over de geschiedenis van deze bijzondere plek, van haar ontstaan tot het verlaten ervan. We verzamelen aan de brug van Vroenhoven, waar je een gratis fiets kan nemen tot aan de groeve. Ook voor deze activiteit is inschrijven verplicht via tim@ioedoost.be, met duidelijke vermelding van je naam en het aantal personen.