PROEVEN VAN RIEMST TIJDENS DE ERFGOEDDAG OP ZONDAG 28 APRIL!

‘Hoe maakt u het?’ is het thema van de 19de editie van de erfgoeddag. Over vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen. En dat hebben we in Riemst in overvloed! Kom het zelf ontdekken tijdens een wandel- of fietstocht en geniet van heerlijke proevertjes onderweg.

Proevertjestocht

Tijdens de proevertjestocht fiets je +/- 40 km om en rond de mooiste plekjes van Riemst of wandel je 5 of 7 km doorheen het mergeldorp Kanne. Onderweg proef je letterlijk van het vakmanschap in Riemst, op één van de vijf unieke stopplaatsen. Je krijgt er bovendien een rondleiding of workshop, zodat je helemaal ondergedompeld wordt in de werkwijze en ambacht van onze vakmensen.

Deelname fietstocht

Inschrijven voor de fietstocht kan tussen 10.00 u. en 14.00 u. op één van de start- en stopplaatsen. Je geniet onderweg van leuke activiteiten en vijf Riemstse streekproducten.

  • Varkensbedrijf Horten-Derwa: Je krijgt een rondleiding over de werking van het bedrijf en wordt verwend met een hapje op basis van varkensvlees (Heerestraat 1, Millen).
  • De Jambrouwerij: Je volgt de rondleiding ‘Neem een kijkje in de ketelen van de Jambrouwerij’ en krijgt bovendien een heerlijk proevertje (Valmeerstraat 123, Val-Meer).
  • Grotten Zichen: Volg een workshop ‘Mergelbewerking’ onder begeleiding van Eric Liket, neem deel aan de rondleiding en proef van ons grottenbier (Gielenstraat 18, Zichen).
  • Wijndomein Vlijtingen: Je krijgt een rondleiding op het domein en ontvangt een lekker proefglaasje wijn (verkavelingsweg tussen Bilzersteenweg en Smisstraat/Iers Kruisstraat, Vlijtingen)
  • Hild’Ice Kanne: Bestel een lekkere bol ijs met slagroom (boys 7, Kanne).
Deelname wandeltocht

De wandeltocht van 7,2 km vertrekt aan Hild’Ice in Kanne. Je kan starten tussen 10.00 u. en 14.00 u. Wil je Kanne liever ontdekken onder begeleiding van een gids? Neem dan deel aan de begeleide wandeling die om 14.00 uur start op het Statieplein. Onderweg geniet je van één heerlijk Riemsts streekproduct.

Meer info?

Dienst Toerisme – toerisme@riemst.be
tel. 012 44 03 75