Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Toeristische website beschikbaar in Frans, Engels en Duits

De gemeente Riemst ligt in het hart van de Euregio en is dus de perfecte uitvalsbasis voor buitenlandse toeristen om onze streek te verkennen. Om die anderstalige bezoekers nog beter van dienst te zijn, lanceert de gemeente haar toeristische website nu ook in het Frans, Engels en Duits.

Guy Kersten, schepen van Toerisme: “In 2017 werkten we voor het eerst samen met Duitse touroperators om Duitse toeristen aan te trekken. 6,5% van onze toeristen is afkomstig uit Duitsland. Maar ook Franse (2,7%) en Engelse (1,9%) gasten komen regelmatig overnachten bij één van onze logies. Om hen de nodige informatie aan te bieden, lieten we onze toeristische website vertalen.”

Het is niet zomaar dat Riemst buitenlandse toeristen aantrekt. De gemeente heeft heel wat te bieden, niet alleen het rustige plattelandsleven, maar ook unieke troeven zoals het Wijnkasteel Genoels-Elderen, de mergelgroeven en Belevingscentrum De Brug.

Mark Vos, burgemeester: “Met gemiddeld 26.000 overnachtingen per jaar, staan we in de top 5 van Haspengouw. Op enkele minuten sta je vanuit Riemst in Hasselt, Luik of Maastricht. Die unieke ligging maakt van onze gemeente de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de Euregio. Onze gastvrije logiesuitbaters maken deze beleving helemaal af.”

Bovendien vind je in Riemst heel wat bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Denk maar aan de gezellige B&B’s en hotels, de vakantiehuizen voor het hele gezin of de prachtige hoeves. Binnenkort wordt ook een paalcamping geopend aan het Grootbos in Genoelselderen, voor de echte natuurliefhebbers. En met een beetje geluk fietsen we in het najaar ondergronds.

Ook de toeristische gids werd in een nieuwe lay-out gestoken, deze is verkrijgbaar aan het onthaal van Villa Neven (Tongersesteenweg 8, Riemst).

Vertaalde webpagina's