Vera: verdwaald op de Slag van Lafelt

Het is 275 jaar geleden dat de Slag van Lafelt plaatsvond. Daarom organiseert Theater Ozzy in Herderen een openluchtspektakel over de veldslag. 

“Vera” is een futuristisch openluchtspektakel over het woelige verleden van de Slag van Lafelt en betrekt ook andere oorlogen die onze fel bevochten regio getroffen hebben. Het is een diepgaand stuk over de vaak dunne grens tussen juist en fout, waarheid en leugen, identiteit en perceptie. De verbinding met de huidige actualiteit is bovendien nooit ver weg...

De benaming 'spektakelstuk in open lucht' is niet gestolen. De trappen voor de kerk van Herderen (Sint-Jansstraat) vormen het decor. Dankzij een unieke videomapping wordt de kerktoren mee betrokken in het theaterstuk. 

Gedurende de eerste weken van augustus zijn minstens 8 speeldata voorzien. 

Speeldata

‘Vera’ wordt minstens 8 keer opgevoerd:
- Op 5, 6, en 7 augustus om 21.30 uur
- Op 11, 12, 13, 14 en 15 augustus om 21.00 uur

Ticketverkoop

De ticketverkoop gaat op dinsdag 28 juni van start. Tickets kosten 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen onder de 12 jaar. 

Je kan online tickets kopen via de website van Theater Ozzy. Er zijn ook 2 fysieke voorverkoopdagen in Villa Neven (Tongersesteenweg 8) in Riemst. Deze voorverkoopdagen gaan door op zaterdag 16 en zaterdag 30 juli, telkens van 9.00 uur tot 12.00 uur