Werkgroep Groevenonderzoek Riemst wint Geschiedkundige prijs

De Geschiedkundige prijs 2017 werd uitgereikt aan het boek "De Grote Berg" van de Werkgroep Groevenonderzoek Riemst. Dit in de categorie 'wetenschappelijke bijdrage tot een betere kennis van de plaatselijke geschiedenis van één of meer deelgemeenten van Riemst of van Riemst zelf'.

De uitgave brengt het technisch, wetenschappelijk en historisch verhaal van het ontstaan van de ondergrondse groeven van Zichen-Zussen in woord en beeld. Een onafhankelijke jury beoordeelde het werk en vond het een wetenschappelijke publicatie die toch in een vlotte en toegankelijke stijl geschreven is, met afbeeldingen van professionele kwaliteit. De publicatie geeft niet enkel een zeer volledig en mooi geïllustreerd overzicht van de mergelwinning, maar het is ook een opzoekwerk om de verschillende winningsgebieden te kunnen traceren.

Het is een geslaagd historisch en heemkundig werk dat een belangrijk erfgoed verduidelijkt en hierdoor bijdraagt aan de titel 'Riemst, het mergelland van Vlaanderen'. Het boek is verkrijgbaar bij de dienst Toerisme.

De winnaars namen een cheque van 200 euro in ontvangst.