Bezorgd over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Werkgroep Groevenonderzoek Riemst wint Geschiedkundige prijs

De Geschiedkundige prijs 2017 werd uitgereikt aan het boek ‘De Grote Berg’ van de Werkgroep Groevenonderzoek Riemst. De uitgave brengt het technisch, wetenschappelijk en historisch verhaal van het ontstaan van de ondergrondse groeven van Zichen-Zussen in woord en beeld.

Het boek won de Geschiedkundige Prijs 2017 in de categorie 'wetenschappelijke bijdrage tot een betere kennis van de plaatselijke geschiedenis van één of meer deelgemeenten van Riemst of van Riemst zelf'. Een onafhankelijke jury beoordeelde het werk en vond het een wetenschappelijke publicatie die in een vlotte en toegankelijke stijl geschreven is, met afbeeldingen van professionele kwaliteit. De publicatie geeft niet enkel een zeer volledig en mooi geïllustreerd overzicht van de mergelwinning, maar het is ook een opzoekwerk om de verschillende winningsgebieden te kunnen traceren. Het is een geslaagd historisch en heemkundig werk dat een belangrijk erfgoed verduidelijkt en hierdoor bijdraagt aan de titel 'Riemst, het mergelland van Vlaanderen'. De winnaars namen een cheque van 200 euro in ontvangst tijdens de uitreiking op 19 januari.

Publicaties te koop bij dienst Toerisme!

Het boek ‘De Grote Berg’ is voor 19 euro verkrijgbaar bij de dienst Toerisme. En het is niet de enige publicatie die we aanbieden. Bij de dienst Toerisme zijn wel 50 verschillende boeken verkrijgbaar. Van boeken over het verleden, de kapelletjes, de Roosburgramp, de mergelgroeven of De slag bij Lafelt tot boeken over koken met confituur, de muziekverenigingen of het toerisme in Riemst en Haspengouw. Je zal zeker je voorkeur vinden tussen het ruime aanbod. Kom zeker eens langs bij Villa Neven of vraag informatie via de dienst Toerisme – tel. 012 44 03 75 – toerisme@riemst.be.