Word erkend als begeleider buitenschoolse opvang met het nieuwe ervaringsbewijs!

Wil jij graag in de buitenschoolse kinderopvang werken, maar heb je niet voldoende ervaring of de juiste kwalificaties? Vanaf nu kan je ook een ‘ervaringsbewijs begeleider buitenschoolse kinderopvang’ behalen. 

Dit Ervaringsbewijs is een erkend kwalificatiebewijs voor het beroep begeleider buitenschoolse kinderopvang. Het testcentrum biedt kandidaten een kans om hun ervaring te laten valideren en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Het begeleidings- en opvolgingstraject is gratis en daarbovenop worden vervoerskosten en eventuele kinderopvangkosten terugbetaald. In de begeleidingsfase word je geïnformeerd over de beoordeling en word je hier op voorbereid. Nadien beoordeelt het testcentrum jouw competenties door een observatie in een kinderopvang en een aantal proeven die ze afnemen. Het hele traject neemt ongeveer drie halve dagen in beslag. Wanneer je als kandidaat aantoont dat je de noodzakelijke competenties voldoende beheerst, ontvang je het Ervaringsbewijs.

Ben jij hierin geïnteresseerd? Op dinsdag 27 februari is er een infosessie. Hieronder kan je het inschrijfformulier vinden voor de informatiebijeenkomsten in 2018. Ook hier kan je meer informatie vinden.