Activiteiten

Opruimactie 'Straat.net 2019'

Grote zwerfvuil opruiming in onze gemeente - 22, 23 en 24 maart 2019

Genoeg van al dat zwerfvuil? Ook in 2019 trekken we er weer massaal op uit om samen onze leefomgeving te bevrijden van al dat zwervend vuil. We willen deze editie nog meer scholen en verenigingen warm maken om de handen uit de mouwen te steken voor een propere buurt.

Wil jij samen met jouw klas of vereniging meehelpen om van je eigen buurt een aangenamere omgeving te maken, of om plastic soep in de oceanen te voorkomen, en er nog wat aan verdienen ook?

Neem dan deel aan de grote Straat.net zwerfvuil opruimactie op 22, 23 en 24 maart 2019. Inschrijven kan tot 26 februari 2019 bij jouw gemeentebestuur via het e-mailadres milieu@riemst.be.

Na de inschrijving krijgen de deelnemers bepaalde straten toegewezen. Op de opruimdag zelf kan iedereen beschikken over het nodige opruimmateriaal: vuilzakken, handschoenen, ... Limburg.net betaalt voor elke opgeruimde kilometer 15 euro uit.

Buiten de opruimactie, georganiseerd in samenwerking met Limburg.net, organiseert de gemeente Riemst 2 zwerfvuilopruimacties voor verenigingen en scholen in de periode juni/juli en oktober/november. Hierover zal later via e-mail/brief (organisatie, inschrijving, …) gecommuniceerd worden.