Vragen over het Coronavirus?

Bekijk hier alle actuele informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/ @be_gezondheid0800 14 689

Afval

De gemeente Riemst wil samen met afvalintercommunale Limburg.net ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk afval ontstaat. Afval dat toch niet vermeden kan worden, zamelen we in en laten we verwerken.

Elk gezin dat op 1 januari 2021 gedomicilieerd is in Riemst betaalt een afvalbelasting aan Limburg.net voor de inzameling en de verwerking van het afval. In dat bedrag zit een hoeveelheid huisvuilzakken vervat, die je kan afhalen in een van de verschillende afhaalpunten.

Vanaf 8 februari 2021 kan je op mijn.limburg.net nakijken hoeveel huisvuilzakken zijn inbegrepen in jouw afvalbelasting. Vanaf dat moment tot en met 31 december 2021 kan je deze huisvuilzakken afhalen. In het gemeentehuis kan dit tot donderdag 23 december 2021 omwille van de sluitingsdagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Omdat we je graag grondig informeren over het afvalbeleid, vind je via onderstaande links het antwoord op veelgestelde vragen. Mocht je desondanks nog extra vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met Limburg.net of met de dienst Milieu.

Meer info