Drinkkraantjeswater

Je gemeentebestuur ondertekende het kraantjeswatercharter! Deze actie kadert binnen de campagne ‘drinKraantjeswater’ die alle Limburgers wil overtuigen om het flessenwater te laten staan en weer water te drinken van de kraan.

Overschakelen op kraantjeswater is niet alleen flink goedkoper, het is ook minstens even gezond en bovendien veel milieuvriendelijker dan flessenwater. Geen enkele voedingsstof wordt zo streng en veelvuldig gecontroleerd als kraantjeswater. Het moet aan meer dan 60 kwaliteitseisen voldoen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) legt de basisnormen vast. De regels van de Europese Unie zijn nog strenger en Vlaanderen, Brussel en Wallonië leven deze nauwgezet na. Om de opgelegde eisen te controleren, worden jaarlijks in Limburg meer dan 6 000 controles uitgevoerd. Dat zijn meer dan 16 controles per dag!

Ook het milieu vaart wel bij de overschakeling. Flessenwater belast het milieu 30 tot 1000 keer meer dan kraantjeswater. Denk maar aan de verpakking, het transport en de verwerking van het verpakkingsafval.

Als in een gezin van drie personen elk gezinslid per dag slechts één liter van het goedkoopste flessenwater drinkt, kost dat het gezinsbudget bijna 330 euro! Voor dezelfde hoeveelheid kraantjeswater betaal je nog geen 4 euro. Je bespaart maar liefst 326 euro!

Drink je thuis al kraantjeswater of ga je zeker overschakelen? Teken dan vandaag nog het kraantjeswatercharter voor gezinnen op www.drinKraantjeswater.be, en help zo het milieu én je portefeuille een handje. Ook de gemeente zet haar beste beentje voor: bij de administratieve dienst en tijdens vergaderingen wordt enkel kraantjeswater geschonken.

Meer info: www.drinKraantjeswater.be of info@drinKraantjeswater.be