Infopunt duurzaam bouwen

Stebo (Infocentrum wonen)

Je wilt verbouwen of renoveren en had graag technisch advies? Je hebt hulp nodig bij de voorbereiding van je eenvoudig bouwdossier? Je wilt advies rond renovatiepremies, premies voor woningaanpassing, sociale leningen, huursubsidie? Je hebt moeite met het invullen van de aanvraagformulieren voor premies en subsidies? Bij het Infocentrum Wonen van Stebo kan je terecht met al je vragen over bouwen en verbouwen! Dit advies is GRATIS.
Spreekuur iedere donderdag van 15.00 u. tot 17.00 u in het gemeentehuis. Als dit moment niet past, kan je een afspraak maken voor een huisbezoek.

Infocentrum Wonen Haspengouw
Papenstraat 16, 3840 Borgloon
tel. 012 67 27 23
www.stebo.be/wonen 

Heidi Castermans: Sociale adviseur - heidi.castermans@stebo.be - gsm 0471 33 98 30
Frouwke Bormans: Technische adviseur - frouwke.bormans@stebo.be - gsm 0473 42 01 88

Gemeentelijk infopunt duurzaam bouwen

Globale informatie over duurzaam en ecologische bouwen, de nodige vergunningen, subsidies, …

Gemeentehuis: dienst Duurzaamheid en afdeling Ruimtelijke ordening

Steunpunt Dubolimburg: Quickscan of een grondig planadvies

De professionele adviseurs van het Steunpunt Duurzaam Bouwen geven planadvies duurzaam bouwen op basis van je ontwerp. Naast de klassieke thema’s zoals energie- en waterbesparing komt ook materiaal- en ruimtegebruik aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de fysieke inplanting van het gebouw, het opzoeken van daglicht, aandacht voor de binnenluchtkwaliteit en de aanpasbaarheid en toegankelijkheid van je woning.

Marktplein 7 bus 1, 3550 Heusden-Zolder
tel. 011 51 70 57
steunpunt@dubolimburg.be

Infrax: BouwTeam

Een bouwdeskundige geeft je tijdens een korte opleiding van 2 dagen de nodige technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig bouwen.

www.bouwteam.be
tel. 016 23 26 49