Infopunt duurzaam bouwen

Stebo (Infocentrum wonen)

Je wilt verbouwen of renoveren en had graag technisch advies? Je hebt hulp nodig bij de voorbereiding van je eenvoudig bouwdossier? Je wilt advies rond renovatiepremies, premies voor woningaanpassing, sociale leningen, huursubsidie? Je hebt moeite met het invullen van de aanvraagformulieren voor premies en subsidies? Bij het Infocentrum Wonen van Stebo kan je terecht met al je vragen over bouwen en verbouwen! Dit advies is GRATIS.
Spreekuur iedere donderdag van 15.00 u. tot 17.00 u in het gemeentehuis. Als dit moment niet past, kan je een afspraak maken voor een huisbezoek.

Infocentrum Wonen Haspengouw
Papenstraat 16, 3840 Borgloon
tel. 012 67 27 23
www.stebo.be/wonen 

Heidi Castermans: Sociale adviseur - heidi.castermans@stebo.be - gsm 0471 33 98 30
Frouwke Bormans: Technische adviseur - frouwke.bormans@stebo.be - gsm 0473 42 01 88

Gemeentelijk infopunt duurzaam bouwen

Globale informatie over duurzaam en ecologische bouwen, de nodige vergunningen, subsidies, …

Gemeentehuis: dienst Duurzaamheid en afdeling Ruimtelijke ordening

Dubolimburg: huisdokter nodig?

De Huisdokter van Dubolimburg vernieuwt!

Ga je (ver)bouwen of renoveren, en wil je je woning verbeteren? Wil je je woon- en leefcomfort verhogen en tegelijk je op je energiefactuur besparen? En weet je niet waar en hoe beginnen? Reserveer dan nu je (gratis) objectief advies van De Huisdokter van Dubolimburg vzw! Onze bouwspecialist helpt elke Limburgse (ver)bouwer om door de bomen het duurzame bos te zien. Dankzij de steun van onze gemeente kan je trouwens van verlaagde tarieven genieten!

 Voor elke vraag hebben we de gepaste adviesformule: van een korte Quickscan over een huisbezoek tot een uitgebreid renovatierapport en een volledige screening van je nieuwbouwplannen.

Hoe gaat een advies in zijn werk?

De Huisdokter luistert naar je vragen en geeft je een helder advies op maat om je woning duurzaam te verbeteren. Tijdens een eventueel huisbezoek zal hij samen met jou de woning screenen en vertellen welke werken je kan uitvoeren om je woning te verbeteren.

De Huisdokter bundelt zijn advies in een persoonlijk Renovatierapport: dit optionele document zorgt dat je beter voorbereid bent om offertes aan te vragen en eventuele gesprekken met architect en aannemer aan te gaan.

Waarover geeft de Huisdokter advies?

  • isolatie van dak, vloer en muur/gevel
  • ventilatie
  • beglazing
  • verwarming (van hoogrendementsketel tot warmtepomp)
  • hernieuwbare energie (zonnepanelen, warmteboilers, …)
  • hemelwatergebruik
  • materiaalkeuze
  • premies en subsidies
  • de groene (Limburgse) Duwolimplus-lening

 De Huisdokter adviseert zowel particuliere woningen als appartementsgebouwen.

Goedkoper dankzij jouw gemeente!

Dankzij het partnerschap dat we met De Huisdokter hebben afgesloten, kan jij als inwoner genieten van voordeeltarieven. Je betaalt slechts 25 euro voor een Renovatierapport (in plaats van 75 euro). Een Bouwplanadvies (nieuwbouw) kost je 25 euro in plaats van 75 euro.

Reserveer NU je advies!

Het adviesaanbod van de Huisdokter vind je op www.de-huisdokter.be. Je leest er alle mogelijke informatie over de adviesformules, je vindt er een agenda met leerrijke infosessies in jouw buurt en je kan er een afspraak maken voor jouw persoonlijke advies.

Contact

De Huisdokter
Dubolimburg vzw
GreenVille - Centrum-Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren
tel. 011 39 75 75

Fluvius: BouwTeam

Een bouwdeskundige geeft je tijdens een korte opleiding van 2 dagen de nodige technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig bouwen.

www.bouwteams.be/
tel. 016 23 26 49

Dialoog vzw
Remylaan 13, 3018 Wijgmaal
Open alle weekdagen van 9.00 tot 16.00 u
016 23 26 49 / info@dialoog.be