Belevingscentrum De Brug

Alleen al het uitzicht is adembenemend aan de brug in Vroenhoven. Vanop het terras van brasserie Onder de Brug heb je een schitterend panorama over het Albertkanaal en de Haspengouwse heuvels. Maar onder de brug bevindt zich ook een uniek belevingscentrum, dat vele bezoekers niet onberoerd laat. Vanaf 1 juli heropent dit prachtig belevingscentrum opnieuw de deuren met de gekende openingstijden.

Het interactieve belevingscentrum slaat een brug tussen de twee onderwerpen die samenkomen op deze bijzondere locatie. De verwoesting van de Tweede Wereldoorlog enerzijds, en de vernieuwende kracht van het Albertkanaal en de binnenvaart anderzijds.

De strijd in en om de brug van Vroenhoven luidde het begin van de Tweede Wereldoorlog in voor België. Je beleeft de invasie van uur tot uur door de ogen van soldaten en burgers.

Tegelijkertijd zorgt de Binnenvaart Experience ervoor dat je het belang van deze locatie anders gaat bekijken. Dit is niet ‘alleen maar’ de plek waar de oorlog in ons land echt begon, het is ook een mobiliteitsnetwerk met een grote waarde voor onze economie en het klimaat.

Locatie: Maastrichtersteenweg 212, 3770 Riemst (Vroenhoven)
Open:
  • van woensdag tot en met zondag: 10.00 u. - 17.00 u.
  • voor groepen na afspraak
  • gesloten op  25 december, 1 januari en enkele uitzonderlijke data (check deze data op www.debrugvanvroenhoven.be)
  • iedere eerste zondag van de maand kan je om 10.00 uur een bezoek brengen onder leiding van een deskunidge gids, je kan inschrijven op het nummer 012 67 15 32 (niet verplicht)
Duurtijd rondleiding: 2 uren
Inkom:
  • 6 euro per volwassene
  • 1 euro per jongere tot 25 jaar
  • Gratis voor kinderen tot 6 jaar
Bezoeken met gids:

60 euro per NL-gids of 65 euro per FR-D-ENG-gids (max. 20 personen/gids, max. 2 uren begeleiding)

Tip!

Combineer je bezoek aan De Brug met een bezoek aan het Fort van Eben-Emael. Een ticket kost 10 euro per persoon en je ticket blijft het hele jaar geldig.