Belevingscentrum De Brug

De brug van Vroenhoven is een modern museum met twee thema's: aan de ene kant wordt het verhaal verteld van de Tweede Wereldoorlog die voor België hier startte. Aan de andere kant wordt de binnenscheepvaart van België op interactieve wijze uit de doeken gedaan. Op het balkonterras van de Brasserie heb je een prachtig uitzicht over het kanaal en de Haspengouwse heuvels.

Belevingscentrum

De brug in Vroenhoven is een bijzondere plaats, waar twee verhalen samenkomen. De verwoesting van de Tweede Wereldoorlog enerzijds, en de vernieuwende kracht van het Albertkanaal en de binnenvaart anderzijds. De strijd in en om de brug van Vroenhoven luidde het begin van de Tweede Wereldoorlog in voor België. Je beleeft de invasie van uur tot uur door de ogen van soldaten en burgers.

Tegelijkertijd zorgt de Binnenvaart Experience ervoor dat je het belang van deze locatie anders gaat bekijken. Dit is niet ‘alleen maar’ de plek waar de oorlog in ons land echt begon, het is ook een mobiliteitsnetwerk met een grote waarde voor onze economie en het klimaat.

Bezoeken met gids

Het is mogelijk de brug van Vroenhoven te bezoeken met een gids. Tijdens een twee uur durende rondleiding kom je alles te weten over het oorlogsverleden. Rondleiding aanvragen? debrug@riemst.be

Contactgegevens

Locatie:

Maastrichtersteenweg 212, 3770 Riemst (Vroenhoven)
debrug@riemst.be
+32 12 67 15 32