Wijnkasteel Genoels-Elderen

Print

Het Wijnkasteel is met 22 ha wijngaarden het oudste, grootste en meest veelzijdige wijngoed van België.

Tijdens je bezoek maak je een wandeling door het park rond het kasteel met een prachtig arboretum van eeuwenoude zeldzame bomen, je krijgt een zicht over de meest uitgestrekte wijngaarden van België en over de rozentuin met bijna 1.000 rozenstruiken in 24 verschillende soorten en kleuren.

Gidsen leiden je naar het oude koetshuis met ultra moderne druivenpers, de stokerij van het Limburgs Levenswater en het hart van het Wijnkasteel: de eeuwenoude en nieuwe wijnkelders.

Op een boeiende, humoristische en interactieve wijze word je geïnformeerd over het verleden, het heden en de toekomst van het domein, de werkzaamheden in de wijngaarden en het volledige vinificatieproces van druif tot wijn.

Locatie Kasteelstraat 9, 3770 Riemst (Genoelselderen)

Open

Duurtijd rondleiding

2 uur (met 1 proefglas)

Prijs
  • individueel bezoek: www.wijnkasteel.com
  • groepsbezoek: inkom Wijnkasteel inclusief 1 proefglas (5 cl): volwassenen: 5 euro / jongeren -14 jaar (inclusief 1 glas fruitsap): 2,5 euro + gidsvergoeding (max. 25 personen per gids): Nederlandstalig 60 euro / Frans-, Engels-, Duitstalig 66 euro (contante betaling) + 15 euro per gids indien betaling via bankkaart of met factuur

Tip! Op het gezellige terras van het Wijnkasteel is het heerlijk vertoeven met prachtig zicht op de tuin met vijver. Je vindt er ook een leuke streekproductenwinkel!

Meer info

color-2