Kamperen

Print

 

Paalkamperen Grootbos Genoelselderen

Wie houdt van natuur en avontuur kan vanaf 1 juni 2019 in Haspengouw terecht op één van de zeven paalkampeerplaatsen langs het wandel- of fietsroutenetwerk. Hier kan je volop genieten van de rust die de natuur je te bieden heeft.

Wat is paalkamperen?

Back to basics! De paalkampeerplaatsen zijn minimaal ingericht met een platform waar je je tentje op kunt zetten en een composttoilet. De rest voorzie je zelf. Reken dus niet op de moderne luxe van een camping! De paalkampeerplaatsen liggen langs de Streek-GR Haspengouw. Dit is de langeafstandswandeling die de mooiste wandeltrajecten van Haspengouw met elkaar verbindt.

Paalkamperen is volledig gratis. Reserveren is niet mogelijk. Is de paalkampeerplaats of bivakzone volzet? Dan moet je verder wandelen tot de volgende locatie of kan je terecht in één van onze logies in de buurt.

Regels paalkamperen

Aan paalkamperen zijn enkele regels verbonden. Je mag maar maximaal 48 uur met drie trekkerstentjes en maximum 10 personen tegelijkertijd bivakkeren. Respect voor andere kampeerders, voor de stilte en de rust op de bivakzone, in harmonie met de natuur en omgeving is een must. Je moet je houden aan de plaatselijke regels van elke paalkampeerplaats. Om de rust niet te verstoren zijn deze locaties niet met gemotoriseerde voertuigen bereikbaar. Laat ten slotte geen enkel spoor achter na je verblijf en neem je eigen afval mee.

Waar kun je paalkamperen?

In onze gemeente kun je vanaf 1 juni 2019 terecht in het Grootbos Genoelselderen als je wil paalkamperen. Deze paalkampeerplaats zal uitgerust worden met 2 houten platforms voor maximum 10 personen inclusief zitelement en een ecotoilet. Bij vragen hierover kun je terecht bij de dienst Toerisme via tel. 012 44 03 75 of toerisme@riemst.be.

Andere bivakzones vind je onder andere in Sint-Truiden, Borgloon, Hoeselt, Kortessem en Heers. Ontdek ze via de kaart die je kunt bestellen via de website www.wandeleninlimburg.be. Meer info over het paalkamperen in Haspengouw kun je opvragen via info@rlhv.be.

color-2