Geocachen

Geocaching is een wereldwijd spel, waarbij je gebruik maakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde schat of “cache” te gaan zoeken. Mede-cachers verstoppen op hun beurt een kist, doosje of enkel een mini-capsule met daarin een logboek en enkele ruilspulletjes, waarbij andere geocachers die doos weer gaan opzoeken. Het bekendmaken van de locatie van de caches gebeurt meestal via internet.
Het brengt je dus op de mooiste plekjes in je eigen stad, je vakantieplek, eender waar ter wereld. Zeker een aanrader om met kinderen de buitenlucht op te snuiven op een actieve manier!
In Riemst liggen méér dan 50 schatten verborgen waaronder 48 mysteriecaches die samen het universele geocachelogo vormen. Deze mysteriecaches vormen de Art In Riemst (A.I.R) reeks die start bij GC5WQPZ. Andere schatten liggen verborgen in de buurt van interessante plekken, bv. bij de Brug van Vroenhoven, de landmark van het Iers Kruis en het Woon- en zorgcentrum Eykendaal.

Hoe werkt het?

  1. Surf naar de website: http://www.geocaching.com en maak een gratis profiel aan.
  2. Geef bij de zoekfunctie de locatie in waar je op “schattenjacht” wil gaan.
  3. Een overzicht van alle caches wordt weergegeven.
  4. Open de pagina van de cache die je leuk vindt, print de beschrijving af en laadt de coördinaten in je gps of smartphone.
  5. En ga op pad!
  6. De cache gevonden? Ruil zelf met een voorwerp en vul je naam (en een leuke boodschap) in het logboek in
  7. Leg de cache terug op zijn plaats waar je hem gevonden hebt.
  8. Eenmaal thuis, log je opnieuw in op de site en vul je je “log visits” aan.
color-2