Streekbieren

Riemst kent heel wat streekbieren. Grotten Santé, een kruidig bier met een snuif exotische kruiden. Hesbania is een blond streekbier hergist op fles, karaktervol en met een verfijnd aroma. Kan je niet kiezen tussen blond of bruin? Proef dan Oudstrijder blond en Oudstrijder Dobbel-Tripel, een complex biologisch bier dat nagist op fles. 

Grotten Santé

ALC. 6,5 %

Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Kazematten in Ieper en wordt nadien naar de grotten van Kanne gebracht om, bij een constante temperatuur van 11°C en een vochtigheidsgraad van 95 à 98 %, verder te rijpen. Het is een gearomatiseerd bruin bier met een alcoholgehalte van 6,5% vol. Tijdens de rondleiding in de mergelgrotten van Kanne krijg je uitleg over de lagering of rijping van het bier.

Grotten Santé is momenteel verkrijgbaar in 33 cl en 75 cl flessen. Ook werden uniek aangepaste glazen ontwikkeld, die het aroma van het nieuwe bier nog beter tot haar recht laten komen.

Oudstrijder Blond

7,2 % ALC.

Een helder en complex goudgeel biologisch bier dat nagist op fles, met een fruitige nuance en mooie bittere sprankel. Kruidig in de neus en een uitgesproken zachte smaak die initieel door de geur aantrekkelijk wordt verraden, en doet gissen banaan, citrus en perzik. Zachtromig in de mond doet het neigen naar vanille en geeft het een afdronk die zinderend blijft hangen. Kortom een pure en zuivere blonde met de nodige pit en vereiste kracht.

Oudstrijder Dobbel-Tripel

7,8 % ALC. 

Hergistend robijnrood biologisch bier met een aarzelende pareling, gecombineerd met een zachte bitterheid naar hop met verse gist. Licht houterig  naar caramel, en alcoholisch in de neusflanken. Initieel verrassend met een milde ouverture in de mond. Daarna verfijnd evoluerend naar een zacht bitter gekarameliseerd aroma en als apotheose een alcoholzoete natoets. Een vlot drinkbare maar met mate zware donkere die kort blijft hangen tot diep in de keel.

Hesbania Blond

7,5% ALC.

Hesbania is een blond streekbier uit Riemst, hergist op fles, karaktervol met een verfijnd aroma en sublieme smaak. Zijn typische frisheid laat zich genieten onder alle omstandigheden.

Hesbania Donker

8% ALC. 

Karaktervol en volmondig donker bier. Smaken van gebrande mout en caramel. Ongefilterd en hergisting op fles. Behoudt een aangename bitterheid. Hesbania DNKR leent zich perfect bij stevige vleesgerechten, desserts en kazen.

Te koop bij: 

 

color-2