Neanderthalersite Hezerwater

Een bezoek aan de Neanderthalersite leert je heel wat over dit volk. Wat deden ze hier? Hoe kwamen ze hier terecht en waarom? Hoe leefden ze?

Je ervaart aan de hand van de geologische opbouw van de wanden tegelijk hoe het klimaat evolueerde, en welke invloed dit had op de vegetatie, fauna en flora.

De site bevat bewoningssporen van 133.000 jaar geleden. Je maakt als bezoeker letterlijk een sprong terug in de tijd. Langs een ca. 80 meter lang wandelpad ontmoet je de bewoners van weleer: de wolharige neushoorns, de bizons, een mammoet. Je leert in welke periodes de Neanderthalers in onze contreien vertoefden, en hoe er de opeenvolging van koude (ijstijd) en warme (tussenijstijd) periodes verliep.

In een voormalig kampvuur werden artefacten verwerkt. Stilaan keer je  terug naar het heden. Op de volgende halte passeerden 80.000 jaar geleden Neanderthalers. Duidelijke informatiepanelen versterken er het verhaal van de site. De laatste halte is een vindplaats van 40.000 jaar oud.

Locatie  

Neanderthalerweg, Lanaken (Veldwezelt)

Open Enkel voor groepen na afspraak, met gids. Tijdens de schoolvakanties is de site op zondag gratis individueel te bezoeken. Meer info op www.visitlanaken.be/neanderthaler.
Prijs
  • inkom: 2 euro per persoon
  • gids: 60 euro per NL-gids, max. 25 personen per gids
Info & reservatie Toerisme Lanaken, tel. 089 72 24 67, visit@lanaken.be
color-2