Welzijnscampus

In de schaduw van Woonzorgcentrum Eyckendael wordt er druk gewerkt aan de uitbouw van de welzijnscampus. In 2016 startte Woonzo met de bouw van 11 seniorenwoningen. Bijzonder is dat deze woningen speciaal ontworpen zijn op maat van ouderen en minder mobiele personen.

Naast deze seniorenwoningen zijn er in 2016 ook 34 serviceflats opgeleverd en hebben een aantal zorgverleners zich op de campus gevestigd zoals het Wit Gele kruis en een huisartsenwachtpost. Op loopafstand van het rusthuis, serviceflats en seniorenwoningen liggen het Sociaal Huis, Dienstencentrum De Linde, het dorpsrestaurant, de bibliotheek, een school en Zaal ‘t Paenhuys.

De welzijnscampus is een proeftuin voor het seniorenbeleid in Vlaanderen waar privé en gemeente samenwerken. Begin 2017 zal er op de campus ook een volkstuin worden aangelegd. Er komen 10 tuintjes en één gemeenschappelijke tuin voor de voedselbank. De combinatie van zorgverlening, dienstenaanbod, wonen, werken en ontspannen zal ervoor zorgen dat de welzijnscampus een levendige ontmoetingsplek wordt voor jong en oud.

Meer info