Streekbieren

Riemst kent heel wat streekbieren. Grotten Santé, een kruidig bier met een snuif exotische kruiden. Hesbania is een blond streekbier hergist op fles, karaktervol en met een verfijnd aroma. Kan je niet kiezen tussen blond of bruin? Proef dan Oudstrijder blond en Oudstrijder Dobbel-Tripel, een complex biologisch bier dat nagist op fles. 

Kazematten

Grotten Santé

ALC. 6,5 %

Het bier wordt gebrouwen door brouwerij Kazematten in Ieper en wordt nadien naar de grotten van Kanne gebracht om, bij een constante temperatuur van 11°C en een vochtigheidsgraad van 95 à 98 %, verder te rijpen. Het is een gearomatiseerd bruin bier met een alcoholgehalte van 6,5% vol. Tijdens de rondleiding in de mergelgrotten van Kanne krijg je uitleg over de lagering of rijping van het bier.

Grotten Santé is momenteel verkrijgbaar in 33 cl en 75 cl flessen. Ook werden uniek aangepaste glazen ontwikkeld, die het aroma van het nieuwe bier nog beter tot haar recht laten komen.

Oudstrijder Blond

7,2 % ALC.

Een helder en complex goudgeel biologisch bier dat nagist op fles, met een fruitige nuance en mooie bittere sprankel. Kruidig in de neus en een uitgesproken zachte smaak die initieel door de geur aantrekkelijk wordt verraden, en doet gissen banaan, citrus en perzik. Zachtromig in de mond doet het neigen naar vanille en geeft het een afdronk die zinderend blijft hangen. Kortom een pure en zuivere blonde met de nodige pit en vereiste kracht.

Oudstrijder Dobbel-Tripel

7,8 % ALC. 

Hergistend robijnrood biologisch bier met een aarzelende pareling, gecombineerd met een zachte bitterheid naar hop met verse gist. Licht houterig  naar caramel, en alcoholisch in de neusflanken. Initieel verrassend met een milde ouverture in de mond. Daarna verfijnd evoluerend naar een zacht bitter gekarameliseerd aroma en als apotheose een alcoholzoete natoets. Een vlot drinkbare maar met mate zware donkere die kort blijft hangen tot diep in de keel.

Hesbania Blond

7,5% ALC.

Hesbania is een blond streekbier uit Riemst, hergist op fles, karaktervol met een verfijnd aroma en sublieme smaak. Zijn typische frisheid laat zich genieten onder alle omstandigheden.

Hesbania Donker

8% ALC. 

Karaktervol en volmondig donker bier. Smaken van gebrande mout en caramel. Ongefilterd en hergisting op fles. Behoudt een aangename bitterheid. Hesbania DNKR leent zich perfect bij stevige vleesgerechten, desserts en kazen.

Te koop bij: 

Puffin Brewery

Bierfirma Puffin Brewery is ontstaan uit twee passies: bier en IJsland. Puffin Brewery dankt zijn naam aan de populairste vogel, de mascotte en het symbool van IJsland: de papegaaiduiker of ook wel puffin in het Engels.

Puffin Brewery wil het beste van België, hét bierland bij uitstek, infuseren met de rijke natuur en cultuur van IJsland. Deze twee culturen moet je kunnen proeven en ervaren in deze bieren:

Eyjafjallajökull

Barleywine van 12%

Verkrijgbaar in 33cl

Belgisch speciaalbier op IJslandse wijze. Door het gebruik van speciale rookmouten en de stevige Target-hop krijgt dit bier het karakter van de krachtige IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull, welke in 2010 het luchtverkeer in een groot deel van Europa dagenlang heeft lamgelegd.

Strokkur

Tripel van 8,5%

Verkrijgbaar in 33cl

De bekende geiser Strokkur in het zuidwesten van IJsland spuit regelmatig tot wel 20m water de lucht in. Pas dus op met dit bier! Er kan iets meer druk op zitten dan normaal.

Þingvellir

Icelandic IPA van 6,5%

Verkrijgbaar in 33cl (vanaf augustus 2021)

In het Þingvellir nationale park ligt de scheiding tussen de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische tektonische platen. Diepe kloven laten dit mooi zien. Het Þingvellir bier is een zeer aromatische IPA met dryhopping. Als extra wordt er ook echt IJslands mos toegevoegd.

Meer info:

Hier te koop: