Soorten activiteiten

Soorten activiteiten

De gemeente Riemst biedt samen met heel wat partners leuke activiteiten aan voor kinderen en jongeren. Het gemeentebestuur streeft ernaar om zoveel mogelijk activiteiten op elkaar af te stemmen zodat je makkelijk kan schakelen tussen school, opvang en activiteiten.

Buitenspeeldag

Elke eerste woensdag na de Paasvakantie roepen we op om samen te ravotten. Jouw favoriete televisiezenders (Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, Ketnet Junior, Studio 100 TV en VTM Kids) gaan die dag een hele namiddag op zwart. Je hebt dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven. Een reden te meer om alle leuke activiteiten en spelen op onze Buitenspeeldag te komen ontdekken! 

  

 

Kunstacademie Voeren-Riemst

De Academie Voeren-Riemst  is een instelling van het GO! en maakt deel uit van Scholengroep 13 Zuid-Limburg. Deze academie staat open voor iedereen die de kunst van muziek en toneel wil ontdekken, begrijpen, waarderen en beoefenen. Wil je een instrument bespelen of leren zingen? Of wil je liever acteur of actrice worden? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor muziek, toneel of beeld. Academie Voeren-Riemst heeft voor ieder een aangepast lessenpakket.

Grabbelpas

Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie deelnemen aan grabbelpasactiviteiten. Deze activiteiten vinden meestal plaats op woensdag en variëren van een leuke workshop tot een uitstap. 

Rijvaardigheidscursus

Tijdens het eerste weekend van oktober organiseert het gemeentebestuur van Riemst in samenwerking met Politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst en Pro Move jaarlijks een slipcursus voor jonge autobestuurders.

Voor slechts 25 euro krijg je een 4,5 uur durende training rond defensief rijden, rij- en slipvaardigheid, ontwijkmanoeuvres, sturen… Naast een theoretisch deel van 30 minuten bieden ervaren rijinstructeurs je de kans om met een instructiewagen op het terrein een aantal ontwijkmanoeuvres in de praktijk te leren. Na afloop krijg je een grondige evaluatie en een rijvaardigheidsattest. Met dit attest krijg je bij heel wat verzekeringsmaatschappijen een korting van 10 tot 25% op je autoverzekering.

Je bent ook welkom als je slechts een voorlopig rijbewijs hebt, maar dan is de voorwaarde wel dat je voldoende rijervaring hebt.

 Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Jeugd via 012 440 372 of jeugd@riemst.be.

Speelpleinwerking De Speeldoos

Speelpleinwerking De Speeldoos is een gemeentelijk initiatief georganiseerd en gecontroleerd door de dienst Jeugd. Tijdens een speelpleindag kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar in een kindvriendelijke omgeving een hele dag ravotten, knutselen, dansen, zingen, voetballen en spelen onder begeleiding van speelpleinanimatoren. 
Daarbovenop gaan we tijdens de zomervakantie met elke leeftijdscategorie een aantal keren zwemmen in Riemst. Het zwemmen is overigens niet verplicht. Kinderen die niet gaan zwemmen, kunnen spelen in de binnenspeeltuin van zwembad Neptunus of samen met enkele van hun monitoren een andere activiteit doen. 

Sportaanbod voor kinderen

De gemeente Riemst organiseert doorheen het jaar verschillende sportactiviteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Sportkampen, Multimove, Vlaamse Scholenveldloop... Keuze genoeg!

SWAP: tienerwerking

Voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar is er SWAP. In de zomervakantie is er op dinsdag en vrijdag SWAP@speelplein. Er worden dan activiteiten georganiseerd op het sport- en speelplein in Herderen. Op donderdag worden er SWAP-uitstappen voorzien.

Verenigingen

Wist je dat onze gemeente 365 jeugd-, cultuur- en sportverenigingen telt? Eén voor elke dag van het jaar! Kriebelt het bij jou om nieuwe vrienden te maken en je uit te leven? 

 

Zomeractiviteiten

De gemeentelijke vrijetijdsdiensten zorgen elk jaar opnieuw voor een leuk gevulde en gevarieerde zomer. Een zomer vol Grabbelpasactiviteiten, Kinderopvang, Speelpleinwerking, Sportkampen en SWAP. Daarnaast werken we ook met verschillende partners samen om een tof aanbod te creëren voor onze kinderen en jongeren, al dan niet in combinatie met onze buitenschoolse kinderopvang Ukke Puk.

color-3
color-7

Tongersesteenweg 8 | tel. 012 44 03 72 | jeugd@riemst.be