Ereburgers van Riemst

Australisch echtpaar Bill Gardiner en Jacqueline Norcross – 5/7/2001

De aanhankelijkheid en de verbondenheid van dit echtpaar met onze gemeente is als volgt te motiveren/illustreren:

  • 3de bezoek aan onze gemeente vanuit Australië in 5 jaar;
  • voorstelling van onze gemeente bij de burgemeester van Melbourne;
  • idem dito bij de burgemeester van hun woonplaats Dowale;
  • mede-oprichting van het oorlogsherdenkingsmonument boven Avergat te Kanne;
  • schenking wisselbeker Sgt. Norcrosscup;
  • opbouwen van relaties met o.a. gemeentebestuurders, -personeel, oud-strijders …
  • William (Bill) Gardiner is overleden op woensdag 25 maart 2020. Bill zal in zijn woonplaats Melbourne (Australië) gecremeerd worden waarna in Kanne een uitvaart zal plaatsvinden. Het gemeentebestuur wenst Jacqui, dochter Jenni, Jenni’s man en de rest van de familie veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies. 

Matty Cilissen – 13/11/2001

Het ereburgerschap werd postuum toegekend aan wijlen gemeenteraadslid Matty Cilissen wegens zijn uitgesproken maatschappelijk engagement, in het bijzonder geïllustreerd door zijn uitdrukkelijke verkiezingsbelofte om één maandwedde per jaar te besteden aan een algemeen maatschappelijk doel.

Guy Peters – 12/10/2009

Het ereburgerschap werd postuum toegekend aan Guy Peters wegens zijn uitgesproken engagement voor het verenigingsleven in ‘zijn’ Millen waarbij hij het sociale weefsel heeft versterkt. Exponent hierbij was zijn rol van stichter en uitgever van de driemaandelijkse ‘Millerse Gazet’ die ook buiten Millen - nationaal en zelfs internationaal - wordt verspreid.

Vital Medaerts – 14/10/2013

Het ereburgerschap werd toegekend aan Vital Medaerts wegens zijn grote bijdrage aan het geschiedkundige en culturele erfgoed van Riemst en dit gedurende meer dan 60 jaar.

Freddy Loix - 13/11/2017

Het ereburgerschap werd toegekend aan Freddy Loix omwille van zijn uitzonderlijke sportcarrière, waarmee hij Riemst nationaal en internationaal mee op de kaart gezet heeft. Door zijn kennis over te dragen op onze jeugd is hij een sportief voorbeeld voor velen en een uithangbord voor onze gemeente.

Jaap van Rennes - 08/03/2021

Het ereburgerschap werd toegekend aan Jaap van Rennes met het wijnkasteel Genoels-Elderen daarmee heeft hij Riemst in de kijker gespeeld bij nieuwe doelgroepen. Hij baande met zijn kasteel ook het pad voor andere wijnbouwers in België en zette ons land met zijn Pinot Noir en Chardonnay op de kaart als wijnland. De goedlachse Van Rennes zorgde er met zijn ondernemerschap voor dat Riemst bij nieuwe doelgroepen in de kijker kwam, daarmee het toerisme in Riemst aanwakkerend.