Starters

Denk je eraan een eigen zaak op te starten?

Dan kan je contact opnemen met de dienst Lokale Economie, Landbouw en Platteland of met het Agentschap voor Ondernemen (Vlaamse overheid). Hier kan je informatie krijgen over de nodige vergunningen, eventuele subsidies, ...

KBO

Elke onderneming moet ingeschreven zijn in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO). Meer info hierover vind je hier. Als ondernemer kan je via de Private Search zelf je gegevens nakijken en eventueel verbeteren. Andere overheden maken ook gebruik van de gegevens uit de KBO, daarom is het belangrijk dat je gegevens in de KBO correct zijn.

Specifieke sectoren

Logiebedrijven

Denk je er aan een logiebedrijf op te starten in onze gemeente? Als je wenst, kan je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek met de dienst Lokale Economie, Landbouw en Platteland en/of de stedenbouwkundige ambtenaar en/of de dienst Toerisme.

Hou bij de opstart van een logiebedrijf ook rekening met het logiesdecreet. Met vragen omtrent dit decreet kan je terecht bij de dienst Toerisme. Voor de uitbating van het logiebedrijf kan starten moet je beschikken over een brandveiligheidsattest. Dit kan je aanvragen bij de dienst Lokale Economie, Landbouw en Platteland. Hiervoor kan je gebruik maken van onderstaand formulier.

Interessante websites voor starters