Erfgoed en Monumenten

Riemst maakt samen met Bilzen, Hoeselt en Voeren deel uit van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Oost-Haspengouw & Voeren, kortweg IOED Oost. IOED Oost is de nieuwe naam van Zolad+. De dienst staat in voor de opvolging, ontsluiting, coördinatie, ondersteuning van dossiers en projecten rond boven- en ondergronds onroerend erfgoed in de gemeente.

IOED Oost is het lokale aanspreekpunt voor architecten, bouwheren, projectontwikkelaars, eigenaars van monumenten en geïnteresseerden omtrent onroerend erfgoed.

Wil u werken uitvoeren aan een waardevol gebouw of overweegt u een historische woning te kopen, en wenst u te weten waarmee u rekening moet houden? Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een erfgoedpremie voor een beschermd monument? Heeft u vragen over archeologisch (voor)onderzoek? Wil u meer informatie over de regelgeving onroerend erfgoed of over het nieuwe archeologietraject? Heeft u algemene vragen over beschermd of niet-beschermd waardevol bouwkundig, landschappelijk of archeologisch erfgoed in de gemeente? Voor al deze zaken kan u bij de IOED terecht.