Wijnen

Gemeente Riemst
POMM. van CleurenCiders

Wijnkasteel Genoels-Elderen

Kasteel Genoels-Elderen is met zijn 22 ha wijngaarden het grootste wijngoed van België. Op de beste hellingen van de Limburgse heuvels werden vanaf 1991 Chardonnay en Pinot Noir stokken geplant. Ze gedijen uitzonderlijk goed in Haspengouw. In het aanbod: Chardonnay Blauw, Chardonnay Goud en Pinot Noir. Daarnaast bottelt het Wijnkasteel ook mousserende wijnen en Limburgs Levenswater.

Producten:

  • Wijnen: Chardonnay Blauw en Goud, Pinot Noir
  • Limburgs Levenswater: Wit, Blauw en Goud
  • Mousserende wijn: Zwarte Parel, Zilveren Parel en Roze Parel

Te koop bij

Wijndomein Vlijtingen

Op 2 percelen rond Vlijtingen telen Herman en Heidi Meers-Castermans druiven om er witte en mousserende wijnen van te maken. Sinds 2014 werden  20.000 stokken aangeplant, verspreid over 4,5 ha. Vooral Chardonnay maar ook Pinot Noir en Pinot Meunier. Van die druiven maken ze hun wijnen. Artisanaal waar kan, met moderne technieken waar nodig.

Producten: 

  • Mousserende wijnen
  • Witte wijnen

Te koop bij:

  • Wijndomein Vlijtingen, Deken Gelaesplein, 3770 Riemst (Vlijtingen), iedere zaterdag tussen 11 en 15u - Gsm 0471 48 14 14

Cleuren Cuvees

Bij Cleuren Cuvees maken Sander en Jana Cleuren verfijnde alcoholische dranken van Vlijtingse appels. Hun uithangbord is POMM., gemaakt via de Methode Traditionelle. Zo’n ambachtelijke luxeschuimwijn van appels is voor velen nog onbekend. Maar tijdens je bezoek aan Riemst een glas proeven is zeker aan te raden. In de mergelgroeven van Kanne vinden broer en zus Cleuren een ideale omgeving om hun product te laten rijpen.

Maandelijks kan je genieten van een proeverij in de mergelgroeven van Kanne of de boomgaard in Vlijtingen. Kijk op hun website voor het eerstvolgende moment.

Te koop:

 

 

color-2