Fietsen

Al fietsend ontdek je elke keer opnieuw de mooiste plekjes en verhalen van Riemst. Via het befaamde Limburgse fietsroutenetwerk kan je zelf makkelijk je fietstocht uitstippelen van knooppunt naar knooppunt. Of laat je inspireren door enkele tips op deze pagina... 

Fietsroute: akkerlanden & mergelwanden (41 kilometer)

Ontdek tijdens een fietstocht van 41 kilometer waarom Riemst 'het Mergelland van Vlaanderen' is. Fiets langs de indrukwekkende mergelwanden naar het mooie Kanne, beklim de kronkelende Slingerberg (Zusserdel) en geniet tijdens het zomerseizoen zeker ook van een (wijn)terras bij Wijnkasteel Genoels-Elderen, bij de pop-up van Wijndomein Vlijtingen of bij De Waterburcht in Millen. Daar proef je dat de mergelondergrond zorgt voor topwijnen én een uniek streekproduct: de grotchampignon. 

Je kan overal op de route inpikken. Enkele mogelijke startpunten: 

  • De Brug van Vroenhoven (Maastrichtersteenweg 212)
  • De Waterburcht in Millen (Kattestraat)
  • De sport- en recreatiezone in Herderen (Sint-Jansstraat)
  • Parking 'onder de brug' in de Jekerstraat of Steenstraat in Kanne

De volledige route met knooppunten en meer informatie vind je op de website van Visit Limburg

Fietsapp: Toer door Riemst (42 kilometer)

De app 'Toer door Riemst' trakteert je op een bijzondere fietservaring. Deze lus bezorgt je 42 kilometer fietsplezier én dompelt je door middel van informatieborden en video's onder in de rijke geschiedenis van onze gemeente.

Je kan op elk punt van de route starten. De beste opbouw ervaar je als je start bij de Waterburcht, Kattenstraat 22, 3770 in Millen.

Lees hier alle praktische informatie over de fietsapp. 

 

Limburgs fietsroutenetwerk

Limburg is dé fietsprovincie bij uitstek en in Riemst vind je misschien wel de mooiste fietspaden en fietsroutes van de provincie. Het fietsroutenetwerk is bewegwijzerd en verbonden via genummerde knooppunten. Stippel online je route uit of koop je fietskaart bij Toerisme Riemst. 

Onze favoriet? Dat is de route 'Tussen akkerlanden en mergelwanden'! 

Mountainbikeroute (12 kilometer)

Je kan een MTB-route (rode lus) aanvatten bij de Brug van Vroenhoven. Hier rij je op een 12 km lange, boeiende route met veel singletracks en geregeld stevige kuitenbijters. De route loopt hoofdzakelijk in open gebied tussen de velden maar ook door bos met af en toe mooie vergezichten. Mede dankzij CBR en de Vlaamse Waterweg kan er via een pittige singletrack op ‘de kip’ gereden worden met uitzicht over het Albertkanaal.

Fietsverhuur

Geen fiets ter beschikking? In Riemst kan je na reservatie fietsen huren! Ontdek hier de fietsverhuurders in onze gemeente. 

 

Nog meer fietservaringen?