Gft

Wat mag in de gft-container en wat niet

Voor alle vragen over wat er nu wel of niet in de gft-container mag en nog veel meer, neem je best een kijkje op de website van Limburg.net.

Wanneer aanbieden

Het gft-afval in de groene gft-container wordt om de 2 weken huis aan huis ingezameld. Voor de juiste datum van inzameling raadpleeg je best de afvalkalender.

De ophalers starten om 06.00 u. met hun ronde. Zet dus best de container de avond voordien buiten. Zo ben je altijd op tijd.

Wat als de container niet geledigd is

Kijk even na of je een rode kaart ontving, met vermelding van de reden van niet lediging:

 • Er zitten verkeerde afvalstoffen in de container: op www.limburg.net/sorteerregels kan je nagaan welke afvalstoffen wel en niet in de container mogen of neem een kijkje in de afvalkalender.
 • De inhoud zit vast of is vastgevroren: dit kan vermeden worden door het afval niet te vast aan te drukken. In de winter wikkel je best het afval in krantenpapier en zet je de container ’s nachts zo veel mogelijk op een beschutte plaats om vastvriezen te voorkomen.

Werd je container niet geledigd en ontving je geen rode kaart? Meld dit ten laatste de eerstvolgende werkdag bij Limburg.net op het gratis nummer 0800 90 720 of info@limburg.net

Als de container in de ophaalwagen terechtgekomen is of beschadigd werd, neem je contact op met de dienst Milieu - 012 44 03 40 of via mail milieu@riemst.be. Wij vragen dan een nieuwe container aan bij Limburg.net. Bij beschadiging moet de container leeg+proper zijn voor vervanging.
De container wordt steeds op een maandag door Limburg.net vervangen. Wanneer de maandag een feestdag is, vindt de interventie plaats op zaterdag.

Kostprijs gft-sticker

De prijs van een gft-sticker bedraagt 40 euro voor een 120 liter gft-container en 15 euro voor een 40 liter citybin.
Voor niet-gezinnen (bedrijven, verenigingen, 2de woonst, ....) bedraagt de prijs van de gft-sticker 80 euro voor een 120 liter gft-container en 30 euro voor een 40 liter citybin.

De gft-sticker is geldig van 1 januari van het lopende jaar tot en met 31 maart van het volgende jaar.

Bij een interne verhuis in de gemeente Riemst krijg je op je nieuw adres een nieuwe gratis gft-sticker indien er op dit adres nog geen gft-sticker aanwezig is en je reeds een gft-sticker kocht op je vorig adres.
Ook wanneer de gft-container vervangen wordt en er een gft-sticker op aangebracht is, krijg je een nieuwe gratis gft-sticker.

Meebrengen bij aankoop gft-sticker

Voor de aankoop van je gft-sticker heb je je eID nodig. Neem 'm dus zeker mee.

Wanneer je de gft-sticker wil aankopen voor een andere inwoner, moet je zijn/haar rijksregisternummer meebrengen.

Waar te koop?

Je kan je GFT-sticker kopen aan het onthaal van het gemeentehuis. Vergeet je eID niet mee te brengen!

En ook op de volgende locaties:

 • AVEVE Riemst, Tongersesteenweg 41, Riemst

 • Delhaize, Molenweg 71, Vlijtingen

 • Dierenspeciaalzaak Haesen, Tongersesteenweg 219, Millen

 • Drankhandel Epding, Brugstraat 44, Kanne

 • 't Gazetje, Maastrichtersteenweg 85, Vroenhoven

 • ’t Krantenhoekske, Visésteenweg 161, Zichen-Bolder

 • KWIM, Verbindingsweg 59 a, Val-Meer

 • Thuismarkt Hardy, Maastrichtersteenweg 84, Vroenhoven

Bijkomende info

 • Indien je dat wenst kan je je gft-container inleveren voor een gratis compostvat. Het is de bedoeling dat je dan minstens 5 jaar je tuinafval verwerkt tot compost en niet met de huis-aan-huisophaling meegeeft.
 • Enkele tips:
  • De nieuwe zelfklever NIET op de vorige kleven;
  • De plaats waar de zelfklever wordt aangebracht vooraf proper en droog maken
 • Limburg.net vraagt met aandrang om de zelfklever op het deksel van de gft-container aan te brengen. Dit vergemakkelijkt de controle voor de ophaler en zo vermijd je dat de container niet geledigd wordt wegens 'geen zelfklever'.
 • De inhoud van je gft-container wordt tijdens de ophaling gecontroleerd. Volgde je de sorteerregels niet, wordt je container niet geledigd en voorzien van een rode kaart. Haal het verkeerde afval eruit en bied je container terug aan bij de volgende ronde.