11/11 Carnavalesk

Riemst kent een bruisend carnavalsleven: stoeten, carnavalsbals, prinsenen prinsessenverkiezingen en machtsoverdrachten
volgen elkaar op. Op 11 november wordt het carnavalsseizoen officieel op gang getrapt en dat doen we met een geweldig feestje in Zaal ’t Paenhuys! Het belooft ook dit jaar een spetterende dag te worden met carnavaleske optredens.

Alweer dankzij vele vrijwilligers!

Het succes van het Riemstse carnaval is op de eerste plaats de verdienste van de carnavalsverenigingen zelf. Ze zetten zich ieder jaar voor de volle 100% in om van carnaval telkens weer een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Het is niet te schatten hoeveel uren er aan het feest zelf vooraf gaan. Vergaderen, de juiste kledij uitzoeken, bouwen aan de wagen, de voorzieningen uitwerken … noem maar op. En dat allemaal geheel vrijwillig. De gemeente erkent carnaval als een waardevol cultureel erfgoed en verleent dan ook de nodige steun en medewerking aan dit mooie evenement.

Waarom Carnavalesk?

De vlotte samenwerking tussen deze verschillende partijen zorgt ervoor dat Carnavalesk al meer dan 10 jaar een succes is in Riemst. Carnaval zoals het bedoeld is: als een bevordering van de sociale samenhang. De goede samenwerking onder de verenigingen, het gemeentebestuur en de grote interesse van het publiek zorgen voor de ideale mix. Carnavalesk is dan ook onmisbaar geworden in onze gemeente. Het perfecte startschot van het carnavalsseizoen!

Programma

Dit jaar vieren we de 14de editie van Carnavalesk, opnieuw met een sfeervol programma.

  • 11.11 u: officiële opening
  • 11.30 u: Hofkapel Val-Meer
  • 14.00 u: Domm & Dööl
  • 15.00 u: Frans Theunisz
  • 16.00 u: Die Power Buam
  • DJ Eddy zorgt voor ambiance tussen de optredens door en de afterparty.