9 720 betaalbare maaltijden geserveerd in de Riemstse dorpsrestaurants

Het hele jaar door genieten de inwoners van Riemst in de drie dorpsrestaurants in Vlijtingen, Kanne en Riemst-centrum van lekkere, betaalbare maaltijden. Het is dankzij de belangeloze inzet van onze vrijwilligers dat we in 2019 maar liefst 9 720 maaltijden geserveerd hebben.

Burgemeester Mark Vos: “We willen alle vrijwilligers dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet. Ze zorgen ervoor dat onze senioren elke week iets hebben om met een gezonde honger in de maag naar uit te kijken.”

De dorpsrestaurants waren oorspronkelijk vooral bedoeld om vereenzaming bij de Riemstse senioren tegen te gaan. Intussen zijn de restaurants echter uitgegroeid tot veel meer dan dat.

Mathieu Eycken, bevoegd schepen: “De senioren kunnen in de dorpsrestaurants gezellig met elkaar keuvelen tijdens een lekkere maaltijd. Ze zien er hun vrienden en kennissen terug en vinden er bovendien een luisterend oor bij de vrijwilligers. In de Riemstse dorpsrestaurants worden nieuwe vriendschappen geboren.”

De prijs bedraagt 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind tot 12 jaar, inclusief gratis water aan tafel. Frisdrank, bier en koffie zijn verkrijgbaar aan 1 euro, wijn aan 1,50 euro en speciale bieren aan 2 euro.

Tijdens de kerstperiode zijn de restaurants ingekleed in kerstsfeer en voorzien de vrijwilligers een uitgebreid menu met voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert. De traditionele kerststronk ontbreekt er niet. Gezelligheid verzekerd.