Afvalvrij mei: weg met wegwerp!

In de maand mei proberen we in het kader van ‘Mei: afvalvrij’ zo weinig mogelijk afval te verbruiken. In België doen we het al goed op het vlak van sorteren, maar afval voorkomen is nog beter. Daarom lanceert Limburg.net opnieuw de actiemaand 'Afvalvrij mei'. Met dit jaar een gezamenlijk doel: weg met wegwerp.

Afval verminderen, hoe doe je dat?

Dat is heel eenvoudig. Surf naar de website van Limburg.net, doe de test en ontdek hoeveel verpakkingen jij verbruikt én kan besparen. Wil je meer inspiratie om afval te verminderen, dan kun je je inschrijven op de nieuwsbrieven via de website afvalvrijmei.be en ontvang regelmatig tijdens de maand mei handige tips.  

Elke week een uitdaging

Limburg.net lanceert elke week een nieuwe uitdaging waaraan elke Limburger of Diestenaar kan deelnemen.  De uitdaging vind je telkens op de website afvalvrijmei.be en in de Facebookcommunity Afvalvrijmei. Doe mee, spaar zoveel mogelijk verpakkingen uit en maak op die manier kans op leuke prijzen.

Met deze bewustwordingscampange willen we aantonen dat er geen drastische veranderingen in je levensstijl nodig zijn om een positieve verandering teweeg te brengen. Het is de som van vele kleine initiatieven. Op het einde van de maand mei maakt Limburg.net bekend wat we allemaal samen bereikt hebben.

Uitdaging 1: elke dag kastroldag - week van 6/05

Limburg.net roept alle inwoners van Limburg en Diest op om met hun kastrol naar de frituur te gaan en zo afval te voorkomen. Zouden alle Limburgers en Diestenaren dit doen, dan besparen we maar liefst 170.000 verpakkingen per week.
Ga jij deze week met je kastrol naar de frituur? Post dan een leuke foto ervan op de Facebookpagina van Limburg.net en maak kans op een bon van jouw frituur.

Uitdaging 2: gebruik een drinkbus - week van 13/05

In deze tweede week van Afvalvrij mei gaan wij de strijd aan met éénmalige drankverpakkingen. Ideaal, want als we samen in heel Limburg en Diest een hele week onze drinkbus vullen met water of frisdrank of een beker met koffie besparen we maar liefst 1.148.297 verpakkingen! Ga je de uitdaging aan? Dan maak je kans op een drinkbus.

Gebruik deze week een drinkbus of een herbruikbare beker.  Deel je foto op facebook. Liever niet via facebook?  Stuur je foto door  communicatie@limburg.net  Uit de inzendingen wordt een winnaar verkozen. Je maakt kans op een mooie drinkbus.

Uitdaging 3: lunch uit een doosje - week van 20/05

Wikkel je lunch of eten niet meer in folie, maar gebruik een brooddoos. Doet heel Limburg en Diest mee met deze derde uitdaging, dan besparen we maar liefst 554.733 wegwerpverpakkingen. Doe mee en maak kans op een herbruikbaar broodzakje. 

Wat moet je doen? Word lid van de Facebookpagina van 'Afvalvrij mei', eet een hele week lang uit je beste brooddoos en reageer met een foto op de post 'Gebruik een brooddoos'. Uit alle inzendingen wordt een winnaar verkozen.

Uitdaging 4: gebruik herbruikbare zakjes - week van 27/05

We zijn bijna aan het einde van onze afvalvrij maand mei. Voor deze laatste week lanceren we een nieuwe uitdaging. Ga deze week met jouw herbruikbare zakjes naar de winkel en spaar zo samen met alle andere Limburgers en Diestenaren meer dan 1 miljoen verpakkingen uit.

Wat moet je doen? Ga deze week naar de winkel met jouw herbruikbare zakjes en maak een leuke foto. Deel deze foto op onze facebookpagina Afvalvrij mei of stuur hem via mail naar communicatie@limburg.net. De winnaar krijgt van ons een unieke herbruikbare winkeltas van Limburg.net

Het wedstrijdreglement kun je hier nalezen. 

Bron: Limburg.net en Afvalvrij mei