Al gehoord van de voedselbank?

Het is niet altijd vanzelfsprekend om dag in dag uit een volwaardige, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Door een samenloop van omstandigheden kunnen er financiële problemen ontstaan die dit niet meer toelaten. Weet dat je er niet alleen voor staat. Het Sociaal Huis Riemst helpt je via verschillende initiatieven terug op weg. Heb jij bijvoorbeeld al gehoord van de voedselbank?

De voedselbank is een initiatief van het Sociaal Huis Riemst, om 1 keer per maand een voedselpakket aan te bieden aan cliënten die in begeleiding zijn bij het Sociaal Huis en aan bepaalde voorwaarden voldoen. De pakketten bestaan uit goederen die we ophalen bij de voedselbank Limburg en bestaan uit allerlei producten: droge voeding, groenten, fruit, zuivel… Ook van de Europese gemeenschap ontvangen we regelmatig producten zoals pasta, rijst, chocolade, conserven, conflakes… Elke maand bieden we ook brood aan in samenwerking met een lokale bakker

Omdat iedereen een extraatje verdient tijdens feestperiodes zoals Pasen en Kerstmis, bieden we bij deze gelegenheden extra pakketten aan. Dit dankzij de inzet van vele Riemstse verenigingen die een inzamelactie of een evenement t.v.v. de voedselbank organiseren. Wij zijn deze vrijwilligers enorm dankbaar!

Meer info? Neem contact op met het Sociaal Huis via sociaalhuis@riemst.be of tel. 012 44 09 10. De medewerkers helpen je op een discrete manier graag op weg!